Huuhkajien maalihirmu uskoo historialliseen voittoon: Yksi osuma riittää

Joel Pohjanpalo on nakutellut pari voittomaalia EM-karsinnoissa. Romaniaa vastaan kärkipelaaja korostaa röyhkeyden merkitystä.

urheilu
Suomen maajoukkueen Joel Pohjanpalo
Tomi Hänninen

Joel Pohjanpalon mukaan Suomi tarvitsee ainoastaan yhden maalin napatakseen voiton Romaniaa vastaan torstai-illan EM-karsintaottelussa.

Kahden 1-0-voiton jälkeen itseluottamus on korkealla. Fortuna Düsseldorfin hyökkääjä osui sekä Kreikkaa että Färsaaria vastaan. Tehokasta viimeistelyä tarvitaan myös Bukarestissa.

- Pitää olla erittäin vaarallinen sitten kun saadaan pallo. Kaikki tietävät ja olemme nähneet videolta, että Romania puolustaa erittäin kurinalaisesti ja koko 10 pelaajan pakka on omassa boksissa puolustamassa omaa maalia, Pohjanpalo teroittaa.

- Pitää olla erittäin valmiina ja röyhkeänä siinä ja mennä suoraan eteenpäin, että saadaan maali aikaiseksi.

Markku Kanervan alaisuudessa Suomi on kyennyt tiivistämään omaa pelaamistaan. Pohjanpalon mukaan aiemmista puutteista on päästy eroon.

- Olemme pelanneet paljon paremmin. Olemme keskittyneet asioihin, joissa olimme erittäin huonoja ennen kahta edellistä peliä: keskitysten puolustamisessa ja paikoista pallon pussiin laittamisessa. Niissä olemme onnistuneet, hyökkääjä sanoo.

- Ryhmitys on vaihtunut joulukuusesta 4-4-2:een tai 4-4-1-1:een. Sillä on mielestäni todella suuri merkitys. Totta kai otamme vähän alempaa, emmekä prässää niin korkealta. Sitä kautta pidämme keskustan tiiviinä emmekä päästä vastustajaa maalille niin helposti.

Historiallinen Romania-voitto irtoaa samoilla juonilla kuin esimerkiksi rosvoretki Kreikkaan, jos Pohjanpaloa on uskominen.

- Lähdetään otteluun niin, että pidämme oman pään puhtaana ja pistämme paikoista maalin. Yksi tulee riittämään ja 1-0-voitolla lähdetään Pohjois-Irlantia vastaan.

Jalkapallon EM-karsinta: Romania-Suomi kello 21.45. Lähetys Yle TV2:ssa alkaa kello 21 ja Yle Puheella kello 21.30

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat