Ohuen ohut oljenkorsi - näin Suomi voisi selvitä EM-jatkokarsintaan

Suomella on vielä nimellinen panos EM-karsintapelissä Romaniaa vastaan. Tappio Bukarestissa tarkoittaisi haaveiden lopullista hautaamista.

urheilu
Pohjanpalo oli supervaihtomies Kreikkaa vastaan
EPA

BUKAREST. Suomi on tällä hetkellä EM-karsintalohkossaan neljäntenä kolme pistettä jäljessä kolmantena olevasta Unkarista. Karsintalohkon kaksi parasta joukkuetta lunastavat suoraan paikan ensi kesänä Ranskassa pelattavaan EM-lopputurnaukseen.

Suorissa EM-paikoissa ovat kiinni Pohjois-Irlanti ja Suomen tämäniltainen vastustaja Romania. Karsintalohkon kolmonen pääsee vielä yrittämään jatkokarsinnan kautta paikkaa lopputurnaukseen.

Tätä paikkaa Suomi tavoittelee. Mahdollisuudet ovat olemassa, mutta eivät enää täysin Suomen omissa käsissä.

1) Suomi voittaa molemmat pelinsä ja Unkari pudottaa pisteitä

Ohittaakseen Unkarin Suomen tulisi voittaa molemmat jäljellä ovat karsintapelinsä, joissa vastassa ovat lohkon kärkijoukkueet Pohjois-Irlanti ja Romania. Jos Suomi voittaisi sekä Romanian että Pohjois-Irlannin tulisi Unkarin puolestaan hävitä ainakin toinen jäljellä olevista otteluistaan ja hävitä tai jäädä tasapeliin toisessa. Unkarin molemmat vastustajat Kreikka ja Färsaaret ovat karsintalohkon kaksi heikointa joukkuetta.

Jos Suomi ja Unkari päätyvät tasapisteisiin, menee Unkari jatkokarsintaan, koska se voitti Suomen molemmissa karsintapeleissä.

2) Suomi ohittaa Romanian

Romania on F-lohkon kakkosena 16 pisteellä eli tasan kuusi pistettä Suomen edellä. "Trikolori" kohtaa Suomi-pelin jälkeen Färsaaret vieraissa.

Jos Suomi voittaa jäljellä olevat pelinsä eikä Romania ota enää pistettäkään, ollaan tasapisteissä. Koska voitot ovat tasan, katsotaan seuraavaksi joukkueiden välistä maalieroa. Romania teki Olympiastadioinilla kaksi maalia, joten Suomen pitäisi rökittää joukkue Bukarestissa 3-0.

Suomi ei ole koskaan voittanut Romaniaa A-maaottelussa.

Jalkapallon EM-karsinta: Romania-Suomi kello 21.45. Lähetys Yle TV2:ssa alkaa kello 21 ja Yle Puheella kello 21.30

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat