Suora

  • Uinnin EM alkuerät
  • Elävä arkisto esittää

Puolustus pitää, mutta kuka tekisi Romanian maalit?

EM-karsintojen vähiten maaleja päästänyt joukkue on tehnyt yhden osuman vuoden 2015 puolella. Romanialla on takanaan kolme maalitonta tasapeliä.

urheilu
Romania juhlii 2-0
Bogdan Stancu osui kahdesti Olympiastadionillla.Tomi Hänninen

1) Karsintojen pitävin puolustus

Huuhkajilla on torstai-illtana vastassaan puolustus, joka on päästänyt kahdeksassa ottelussa vain yhden maalin. Tuon osuman iski Unkari vapaapotkusta joukkueiden 1-1-tasapelissä viime vuoden lokakuussa.

Joukkue ei ole siis päästänyt yhtään pelitilannemaalia koko karsintojen aikana.

Suomi on tehnyt kahdeksassa pelissä seitsemän maalia, joista vieraskentällä se on iskenyt viisi. Tosin kolme maaleista syntyi karsintojen avausottelussa Färsaarilla.

2) Vailla tappioita

Romania on raapinut karsintojen aikana 16 pistettä ja on F-lohkon toisena eli kiinni suorassa kisapaikassa. Joukkue ei ole hävinnyt ainuttakaan ottelua kuluvissa karsinnoissa.

Suomen saldo A-maaotteluissa Romaniaa vastaan on lohduton. Yhtään voittoa ei "Trikolorista" ole irronnut. Tämän lisäksi historian hämäristä löytyy myös Romanian kaikkien aikojen maaotteluvoitto: vuonna 1973 Suomi kaatui peräti 9-0.

3) Kuiva kausi

Vaikka puolustus pitää eikä joukkue ole vielä jäänyt pisteittä, hyökkäyksessä ongelmia on riittänyt. Claudio Keserun 1-0-maalista Färsaaria vastaan on 338 minuuttia ja toistaiseksi se on Romanian ainoa osuma karsintapelissä tämän vuoden puolella.

Ludogoretsin kärki on pommittanut seitsemässä Bulgarian pääsarjan ottelussa viisi maalia, joista edellisen juuri ennen maaottelutaukoa.

Muiden kärkipelaajien kunto on ottelun alla arvoitus: kaksi maalia Olympiastadioinilla viimeistellyt Bogdan Stancu on turkkilaiselle Genclerbirligille yhden maalin kauden kaikissa kilpailuissa ja 22-vuotias Florin Andone on osunut espanjalaiselle Cordoballe kerran liigassa.

Jalkapallon EM-karsinta: Romania-Suomi kello 21.45. Lähetys Yle TV2:ssa alkaa kello 21 ja Yle Puheella kello 21.30

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat