Suora

  • Uimahyppyjen EM
  • Urheiluruutu

Mikä muuttui Mixun jälkeen? - "Puolustuksen roolit ovat selvät"

Alexander Ringin mukaan Huuhkajien puolustaminen on parantunut valmentajavaihdoksen jälkeen. Romanian vastahyökkäyksien kanssa pitää olla hereillä.

urheilu
Suomen maajoukkueen Alexander Ring syöttää EM-karsintojen Romania-ottelussa.
Tomi Hänninen

BUKAREST. Suomen pelattua kaksi EM-karsintaottelua ilman takaiskuja, on helppo sanoa, että puolustaminen on parantunut.

Kreikkaa ja Färsaaria vastaan laidalla huhkinut Alexander Ring toteaa kuitenkin, että Huuhkajien laatu on tosiaan parantunut oman maalin varjelemisessa.

- Ehkä suurin ero on, että puolustuksessa roolit ovat selvät. Olivat Mixunkin aikakaudella, mutta henkilökohtaiset virheet jäivät kahdessa pelissä pois. Sen takia teimme tulosta, Ring pohti Romania-pelin alla.

- En usko, että roolini hirveästi on muuttunut. Ehkä vähän hyökkäysvoittoisemmaksi. Joulukuusessa olin enemmän puolustava, nyt pääsen paremmin vastahyökkäyksiin mukaan ja väleihin.

Ring oli viime kaudella yksi 2. Bundesliigan johtavia pelaajia keskikentän keskustassa. Maajoukkueessa laidalla pelaaminen kuitenkin maistuu.

- Keskustan pelaajahan minä olen, mutta laidassa pääsen yhtä lailla tilanteisiin. Ehkä vähän lähempänä vastustajan maalia, mikä on kivempi kuin rakentaa alhaalta. Olen viihtynyt roolissa eikä minulla ole valittamist, Ring sanoi.

Bukarestissa Suomen pitää jatkaa tiiviin puolustamisen ja tehokkaan maalinteon malliin. Romanian vahvuuksista huolimatta Ring luottaa kolmen pisteen tuliaisiin.

- Vaikka he puolustavat tiiviisti ja ovat vaarallisia vastahyökkäyksissä, niin luulen, että meillä on tarpeeksi laatua voittamaan.

Jalkapallon EM-karsinta: Romania-Suomi kello 21.45. Lähetys Yle TV2:ssa alkaa kello 21 ja Yle Puheella kello 21.30

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat