Suora

  • Urheiluruutu
  • Uupumus oli tuhota Nooralotta Nezirin uran - romahdus opetti hyvinvoinnin merkityksen
  • Urheiluruutu

Kaikkien aikojen jossittelukarsinnat – Suomen lohkon kolmaskin menossa suoraan EM-kisoihin

Huuhkajien hyvä vire Markku Kanervan kolmessa ottelussa mahdollistaa penkin alle menneen alkukarsinnan rankan jossittelun.

urheilu
Huuhkajat treenaa.
EPA

Suomen jalkapallomaajoukkue menetti torstaina teoreettisetkin mahdollisuudet päästä ensi kesänä pelattaviin EM-kisoihin. Kaikkien aikojen karsinnoista on viime aikojen hyvien tulosten myötä tullut pikemminkin kaikkien aikojen jossittelukarsinnat.

Karsintalohkojen kaksi parasta menee suoraan EM-kisoihin. Kolmanneksi sijoittuneet etenevät jatkokarsintoihin, paitsi paras lohkokolmoseksi sijoittunut. Tällä hetkellä näyttää erittäin todennäköiseltä, että tuo suoraan kisoihin menevä kolmonen tulee nimenomaan Suomen F-lohkosta.

Lohkon jumboa vastaan pelattuja otteluita ei kolmanneksi sijoittuneiden vertailussa lasketa. Suomen lohkon viimeiseksi jää varmasti Kreikka, jota vastaan tällä hetkellä lohkon kolmantena oleva Unkari pelaa sunnuntain viimeisellä kierroksella.

Suomen lohkon kolmas voi olla myös Romania, joka pelaa viimeisellä kierroksella Färsaaria vastaan. Todennäköisemmin kolmonen on kuitenkin Unkari, jonka saldoksi kolmosten keskinäisessä vertailussa jää 15 pistettä.

Unkarin ohi vertailussa voi käytännössä kiivetä ainoastaan C-lohkon Ukraina jäädessään kolmanneksi. Skenaario vaatisi kuitenkin Ukrainan kotivoittoa Espanjasta maanantaina. Tilannetta voi vielä sekoittaa hieman se, kumpi C-lohkon viimeiseksi jää: Luxemburg vai Makedonia.

Suurin syy sille, että Suomen lohkon kolmonen on näin vahvoilla, on Färsaarien tuplavoitto Kreikasta. Lohkon jokainen muu maa on saanut saarelaisilta täydet kuusi pistettä, jotka lasketaan vertailuun mukaan. Toisaalta taas lohkojumbo Kreikalle menetetyt tasapelipisteet (Romania, Unkari ja Suomi ovat pelanneet kriisi-Kreikkaa vastaan tasan) eivät rasita vertailua, koska niitä ei lasketa mukaan.

Joka tapauksessa Huuhkajat voi nyt vain jossitella menneitä karsintoja, sillä sunnuntain kotiottelussa Pohjois-Irlantia vastaan ei ole enää panosta. Erityisesti Unkaria vastaan pelatut ottelut olivat kitkeriä: Suomi hävisi molemmat ottelut 0-1, ja voittomaalit syntyivät kummassakin pelissä viimeisen kymmenen minuutin aikana.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat