Järkevä JYP viihtyy härkäviikon pauloissa - TPS:lla mietinnän paikka

JYP pelasi kolmannen vierasottelunsa neljään viime päivään ja tylsytti TPS:n maaliaikeet. TPS:n kahden viime SM-liigakotipelin maaliero on murheellinen 1-9.

Anssi Löfman, JYP Kuva: Tomi Hänninen

**TURKU. **JYP joutuu pelaamaan tällä viikolla peräti neljä ottelua, kun yhden CHL-ottelun lisäksi ohjelmassa on jopa kolme liigakoitosta. TPS:aa vastaan kaksi maalia iskenyt Anssi Löfman sanoo ammentavansa virtaa itse otteluista.

JYPin otteissa ei vieraissa pelattava härkäviikko näytä tuntuvan. Tiistaina pelatun tappiollisen CHL-ottelun jälkeen JYP palasi voittojen tielle torstaina Helsingissä HIFK:ta vastaan ja jatkoi heti seuraavana päivänä Turussa ottamalla revassin TPS:sta maalein 4-1.

- Lähdimme otteluun vahvasti ja saimmekin aikaiseksi hyvän avauserän. Pelasimme läpi ottelun järkevästi. Jokainen jätkä teki vahvasti töitä joukkueen eteen ja se näkyi tänään myös tuloksessa, kaksi JYPin maaleista viimeistellyt Anssi Löfman ruoti.

JYPin otteita leimasi paitsi viisas kiekollinen pelaaminen, myös yhteinäisesti joukkueen eteen tehty työ. Kun JYP ja TPS kohtasivat tiistaina CHL:n merkeissä, oli ottelu myös tasainen, mutta tällä kertaa jyväskyläläisjoukkue oli tehokkaampi maalipaikoissaan.

- Tänään saimme hienosti paikoista sisään ja Veini torjui todella mallikkaasti. Hienoa viikkoa tässä eletään, sillä olemme pystyneet pelaamaan hyvällä tasolla, Löfman tuumasi.

Löfman nakutti kaksi maalia ja edesauttoi joukkueensa voittoon TPS:sta.

- Ensimmäisessä sain niin hyvän syötön maalin eteen (Janne) Tavilta, etten voinut erehtyä. Toisessa näin vapaan kaistan, kun vastustaja antoi hieman tilaa ja päätin kokeilla, keskushyökkääjä kertoi.

JYPin rivistöistä on toistaiseksi sivussa joukkueen terävintä kärkeä, kuten Jani Tuppurainen, Miika Lahti ja Joonas Nättinen, mutta sitä jyväskyläläiset eivät jääneet surkuttelemaan.

JYP hankki poissaolojen korvaajaksi kuukauden mittaisilla sopimuksilla Severi Sillanpään ja kokeneen ruotsalaishyökkääjä Mathias Tjärnqvistin.

- Molemmat ovat todella hyviä vahvistuksia, jotka pystyvät pelaamaan järkevää peliä. He ovat todella hyviä pelaajia niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaan, Löfman sanoi.

JYP pelaa tällä viikolla vielä neljännenkin ottelun, kun sunnuntaina vastaan asettuu Tampereella Tappara.

- Energia tulee siitä, kun pääsee pelaamaan. Treenasimme koko kesän, että olisimme kunnossa kun kausi käynnistyy. Sunnuntaina on jälleen uusi koitos ja siellä haluamme tehdä jälleen hyvän suorituksen, Löfman totesi.