Mika Kallio: ihan päin seiniä

Mika Kallio sai yhden MM-pisteen Japanin gp:stä.

Mika Kallio. Kuva: Mika Kallion tiedotus.

Moto2-luokassa kilpaileva Mika Kallio ajoi yhden MM-pisteen ratamoottoripyöräilyn MM-sarjan Japanin osakilpailussa. Kallio ajoi Motegin radalla 15. sijalle. MM-pisteissä 17. sijalla oleva Kallio hävisi kilpailun voittaneelle Ranskan Johann Zarcolle yli 43 sekuntia.

Kallio starttasi kisaan 20. ruudusta. 

Kisa lyhennettiin 15 kierroksen mittaiseksi, koska aamun lämmittelyjä jouduttiin siirtämään kostean kelin takia.

Kilpailun voittoon ajanut Zarco varmisti maailmanmestaruuden.

- Onnittelut Zarcolle tittelistä. Oli pitkään melko varmaa, että hän tulee voittamaan. Lähinnä kysymys oli vain siitä, milloin piste-ero kasvaa riittävän suureksi. Hän on tehnyt tulosta tasaisesti ja tuollaista se on, kun on paketti kasassa. Minulla oli viime kaudella sama tilanne ja pääsin taistelemaan MM-tittelistä ihan tosissani, Kallio sanoi tiedotteessa.

Omaan kilpailuunsa Kallio ei ollut tyytyväinen.

- Tänään meni itsellä ihan päin seiniä. Harmittaa todella kovasti, että ongelmat renkaiden kanssa jatkuvat tätä samaa tahtia. Täällä oli monella kuljettajalla renkaiden kanssa pahoja ongelmia – osa joutui jopa tulemaan kesken kilpailua varikolle, kun he eivät pystyneet ajamaan. Oma startti oli ihan ok, mutta en saanut kolmosvaihdetta päälle ennen ensimmäistä mutkaa ja tipuin siinä monta sijaa. Nousin kuitenkin alussa hyvin ja ajoin ryhmässä, jossa taisteltiin paikasta kärkikymmenikköön, Kallio kertasi.

Japanin osakilpailu oli vasta Kallion toinen uuden tallin väreissä ja samalla ensimmäinen kilpailu, jonka suomalainen ajoi uudella Speed Up -runkoisella pyörällä sadekelillä. Olosuhteet eivät kuitenkaan olleet Kallion päivän huolenaihe.

- Kuudennelle kierrokselle lähdettäessä huomasin eturenkaan pidon katoavan täysin. Kierrosaika tippui järkyttävät 1,5 sekuntia ja viimeiset kierrokset oli vain taisteltava, yritettävä pysyä pystyssä maaliin. En voi oikein käsittää tätä tilannetta. Olisi ollut jännittävää nähdä, mihin olisi ollut mahdollisuudet renkaiden toimiessa, Kallio pyöritteli päätään.

Kallio jätti tallikaverinsa Julian Simonin jälleen taakseen, mutta se oli suomalaiskuljettajalle laiha lohtu.

- Simonilla oli tänään samoja pito-ongelmia renkaiden kanssa kuin minulla ja monella muulla kuljettajalla, joten kunnollista kilpa-ajoa ei päästy kokeilemaan. Tällä kertaa satuin pääsemään edelle, Kallio kommentoi.

- Kauden kolme viimeistä kilpailua rutistetaan pois alta ja sitten katsotaan vahvasti eteenpäin. Tällä hetkellä näyttää siltä, ettei tarvitse jatkaa tässä luokassa enää ensi vuonna, Kallio vihjaisi arvoituksellisesti.

Japanin gp:n tulokset:

**MotoGP **
1. Dani Pedrosa      ESP 46.50,767
2. Valentino Rossi   ITA  +  8,573
3. Jorge Lorenzo     ESP  + 12,127

**Moto2 **
1. Johann Zarco      FRA 31.17,900
2. Jonas Folger      GER  +  4,505
3. Sandro Cortese    GER  + 15,433
15. Mika Kallio       FIN  + 43,672

**Moto3 **
1. Niccolo Antonelli ITA 28.03,391
2. Miguel Oliveira   POR  +  1,053
3. Jorge Navarro     ESP  +  8,529

MM-pistetilanteet, 15/18 osakilpailua:

**Moto3 **
1. Danny Kent            GBR  244
2. Enea Bastianini       ITA  188
3. Miguel Oliveira       POR  179
21. Niklas Ajo            FIN   21

**Moto2 **
1. Johann Zarco         FRA  309
2. Tito Rabat            ESP  206
3. Alex Rins             ESP  189
17. Mika Kallio           FIN   54

**MotoGP **
1. Valentino Rossi       ITA  283
2. Jorge Lorenzo         ESP  265
3. Marc Marquez          ESP  197