Albania teki historiaa – myös Romania varmisti EM-kisalippunsa

Albania selvisi historiansa ensimmäistä kertaa jalkapallon EM-kisoihin. Suomen lohkon toisen varman kisapaikan Pohjois-Irlannin lisäksi nappasi Romania.

urheilu
Albania
Albania teki maansa jalkapallohistoriaa (arkistokuva).EPA

Jalkapallon EM-karsinnoissa pelattiin sunnuntaina alkuillasta päätökseen F- ja I-lohkot. Jälkimmäisessä Albania voitti Armenian vieraissa 3-0, ja eteni näin ensi kesän kisoihin. Maa pääsi nyt ensimmäistä kertaa arvokisoihin maan historiassa.

Näin karsintansa jo torstaina päättänyt Tanska jäi lohkon kolmanneksi ja joutuu jatkokarsintaan. Aiemmin kisapaikkansa I-lohkosta oli varmistanut Portugali, joka voitti viimeisessä ottelussaan Serbian vieraissa 2-1.

Suomen F-lohkossa mielenkiinto kohdistui Romanian ja Unkarin taisteluun toisesta suorasta kisapaikasta. Pitemmän korren veti Romania, joka haki varman 0-3-voiton Färsaarilta.

Unkari puolestaan hävisi omassa ottelussaan Kreikalle 3-4. Unkari on kuitenkin varmasti jatkokarsinnassa, ja sillä on erittäin hyvä mahdollisuus edetä suoraan EM-kisoihin parhaana lohkokolmosena. Asia selviää, kun muutkin lohkot on pelattu loppuun.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat