1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Tässä on Noora Rädyn uusi seura – "Odotukset ovat kovat"

Ammattilaisuraansa jatkava Noora Räty haluaa pelata tällä kaudella mahdollisimman paljon. Uusi seura löytyi "maailman parhaasta amatöörisarjasta".

Noora Räty
Katso Noora Rädyn koko haastattelu klikkaamalla kuvaa. Toimittajana Sami Laine, kuvaajana Esa Fills.

Suomen menestynein naisjääkiekkoilija Noora Räty jatkaa uraansa Suomi-sarjassa KJT:n maalilla. Rädyn sopimus on kaksivuotinen ja ulottuu kevääseen 2017. Sopimus sisältää option siirtyä vapaasti ylempiin sarjoihin.

Myös Mestiksestä ja ulkomailta tarjouksia saanut Räty, 26, on harjoitellun viime huhtikuusta saakka Minnesotassa ja saapui Suomeen uuden sopimuksen myötä vasta viime lauantaina.

- Koko syksyn olen oikeastaan stressannut sitä, mihin pääsen pelaamaan. Stessitaso laski nyt huomattavasti, kun tiedän missä pelaan, Räty kertoo Yle Urheilun haastattelussa.

Jos saisin yli 20 peliä pelattua ja siihen päälle pudotuspelit. Tähtäämme pudotuspeleihin.

Noora Räty

- Sopimus syntyi aika nopeasti. Saimme kahdessa viikossa pykälät kuntoon ja viime viikolla ostin lennot Suomeen. Ensi viikon lauantaina on sitten jo ensimmäinen peli.

Räty valitsi kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan KJT:n puhtaasti urheilullisista syistä. Palkkaa hän ei seuralta saa, vaan ammattilaisuuden mahdollistavat muun muassa yhteistyökumppanit.

Maailman paras maalivahti pelasi viime kaudella Kiekko-Vantaan ja Bewe TuusKin maalilla yhteensä vain 14 ottelua ja haluaa tällä kaudella enemmän vastuuta.

- Olen varmasti parempi maalivahti kuin viime vuonna. Odotukset ovat kovat, koska viime kausi meni hyvin. Ykkösvahdin paikkaa lähden hakemaan, Räty painottaa.

- Ero tämän ja viime kauden välillä on kuin yöllä ja päivällä. Viime kaudella hyppäsin tuntemattomaan, mutta nyt tiedän mitä odottaa ja miten pelata. Nyt on paljon itsevarmempi olo.

Millainen rooli Rädylle on viime kaudelta tutun KJT:n tolppien välissä luvassa?

- Jos saisin yli 20 peliä pelattua ja siihen päälle pudotuspelit. Tähtäämme pudotuspeleihin ja toivottavasti maaliskuussa on vielä pelit kesken. Joukkue tähtää Mestis-karsintoihin ja Suomi-sarjan finaaleihin, Räty selvittää.

KJT on Suomi-sarjassa seitsemän ottelun jälkeen seitsemäntenä. Joukkueen maalilla kaikissa kauden otteluissa on torjunut 25-vuotias jyväskyläläiskasvatti Juuso Hyyppä.