Illalla TV:ssä: Tiesikö Palloliitto FIFA:n väärinkäytöksistä?

Yle TV1:n MOT-ohjelma pureutuu maanantai-iltana kello 20.00 siihen, miten Suomen Palloliitto linkittyy FIFA:a kuluvan vuoden aikana ravistelleeseen korruptioskandaaliin.

urheilu
Pertti Alaja
Katso MOT:n lähetys kuvaa klikkaamalla ma 12.10. kello 20.00-20.30.

Yle TV1:n MOT-ohjelmassa käsitellään maanantai-iltana sitä, miten Suomen Palloliitto ja jalkapallon kansainvälisen kattojärjestön FIFA:n suunnaton skandaali suhteutuvat toisiinsa.

Tiesikö Palloliitto FIFA:n korruptiosta? Äänestikö Suomi UEFA:n linjan vastaisesti Sepp Blatteria viime kevään puheenjohtajavaalissa? Ja jos äänesti, oliko kyseessä puheenjohtaja Pertti Alajan oma kiitollisuudenvelka Blatterille? Oliko Venäjän presidentti Vladimir Putin yhteydessä Suomen Palloliittoon ennen kyseistä vaalia?

Nämä kysymykset esitetään ohjelmassa Palloliiton puheenjohtaja Pertti Alajalle. Samalla ohjelma käy läpi tarkemmin koko lajin rakenteita järisyttävää skandaalia.

FIFA on sekasortoisessa tilassa useita eri käänteitä sisältäneen korruptioskandaalin jälkeen. Viimeisin käänne tapahtui torstaina, kun FIFA:n eettinen komitea hyllytti sekä väistyvän puheenjohtajan Sepp Blatterin että hänen paikalleen pyrkivän Michel Platinin 90 päiväksi. Platini toimii nyt Euroopan jalkapalloliitto UEFA:n puheenjohtajana.

Näin Platini ei pystyisi osallistumaan puheenjohtajavaaliin. Huomattavaa kuitenkin on, että Suomen Palloliitto ehti jo syyskuussa nimetä ranskalaisen omaksi ehdokkaakseen FIFA:n tulevaksi puheenjohtajaksi.

Tämä siitäkin huolimatta, että Platini on Blatterin oppipoika ja aloittanut vallankäytön jalkapallossa nimenomaan Blatterin neuvonantajana 15 vuotta sitten.

- Platini on taitava, nerokas sekä älykäs, ja hoitanut hommansa Uefan puheenjohtajana hyvin vuodesta 2007. Platini on saanut hyvän arvonannon eurooppalaisten liittojen silmissä. Platini on myös jalkapalloihminen, hän hengittää jalkapalloa. Hänellä on hyvät eväät Fifan puheenjohtajaksi, kommentoi Suomen Palloliiton puheenjohtaja Pertti Alaja Yle Urheilulle syyskuun nimityksen yhteydessä.

MOT: FIFA, rikos ja Palloliitto. TV1 ja Yle Areena maanantaina 12.10. kello 20.00. Lue ohjelman esittely ja katso traileri täältä.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat