Liigan maalipörssin kärjessä todellinen yllätysnimi - "Ennen kautta olisin purskahtanut nauruun"

Liigan maalipörssiä johtava HPK:n Otto Paajanen on iskenyt tällä kaudella jo seitsemän maalia. Kärkinimeä voidaan pitää monessakin mielessä yllätyksenä, sillä Paajanen sivuaa jo nyt yhden kauden maaliennätystään. Paajanen on kulkenut pitkän tien puolustavasta sentteristä tehopisteitä kerryttäväksi hyökkääjäksi.

urheilu
Otto Paajanen, HPK
Otto Paajanen, HPKTomi Hänninen

Hämeenlinnan Pallokerhossa viidettä kauttaan kiekkoileva Otto Paajanen on pelannut läpi koko uransa ajan alempien ketjujen keskushyökkääjänä. Rooli on ollut vahvasti puolustusvoittoinen, ja vaikka vastuu on vuosien myötä lisääntynyt, on hänen nousunsa liigan parhaiden maalintekijöiden joukkoon melkoinen yllätys. Paajanen pitää seitsemällä maalillaan hallussa koko liigan maalipörssin ykköstilaa.

- Toisen epäonni on toisen onni. Aloitin tämänkin kauden alemmissa ketjuissa, mutta Riku Hahlin loukkaantumisen myötä pääsin kakkosketjuun. Siinä sitten olen onnistunut tekemään maaleja hyvällä tahdilla ja olen saanut jatkaa pelaamista ketjussa, Paajanen kertoo.

Paajanen on kerännyt 12 pelaamassaan ottelussa seitsemän maalin lisäksi kaksi maaliinjohtanutta syöttöä. Uran parhaan kauden tehopistelukema on enää vain seitsemän pisteen päässä. Maalien määrässä HPK-hyökkääjä sivuaa jo uransa parasta kauttaan.

- Tähtäsin siihen, että pääsisin vielä pelaamaan kärkiketjuissa. Olen hyvässä kunnossa ja tiesin, että kaiken mennessä nappiin pystyn siellä pärjäämään, Paajanen toteaa.

- Jos joku olisi sanonut ennen kautta, että minulla on tässä vaiheessa plakkarissa seitsemän maalia, olisin purskahtanut nauruun. Tässä mennään nyt ottelu kerrallaan eteenpäin ja varmasti saan jatkaa tässä kentässä jatkossakin, jos pystyn jatkamaan tehojen tekemistä, hän jatkaa.

Keskushyökkääjä ei kuitenkaan ole täysin tyytyväinen alkukauteen. HPK on sarjataulukon jumbona ja omassa pelaamisessakin on tehopisteistä huolimatta paljon parannettavaa. Siitä kertoo myös tehotilasto, joka on pakkasen puolella kuuden maalin verran.

- Vastustaja tekee tällä hetkellä meille liian helposti maaleja, kun me taas joudumme tekemään hirvittävän määrän töitä yhden osuman eteen. Oman pään aloituksissa on paljon petrattavaa kuten myös siinä, miten puolustamme joukkueena, Paajanen analysoi.

Koko liigauransa HPK:ssa pelannut Paajanen sanoo henkilökohtaiseksi tavoitteeksen sen, että saisi pidettyä paikkansa kakkosketjun keskellä myös sen jälkeen, kun Hahl palaa tositoimiin toipilasaikansa jälkeen.

- Eipä tässä paljoa ole voinut omista tehoistakaan nauttia, kun joukkue on poistunut kaukalosta niin usein tappion kärsineenä, Paajanen sanoo.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat