Suora

  • Närbild
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Ilman voittoja olevan KTP:n kapteeni Michael Pounds: "Joka pelissä olemme menneet eteenpäin"

Vaikka kotkalaisseura on aloittanut Korisliigan vaisusti, KTP-Basketin kapteeni Michael Pounds näkee kehitysaskelia joukkueensa otteissa.

urheilu
Michael Pounds, koripallo
Michael Pounds uskoo, että KTP katkaisee tappioputkensa Bisonsin isäntänä. Kuva: Timo KopakkalaYle Urheilu/ Timo Kopakkala

KTP-Basketin kapteeni Michael Pounds, 27, ei suostu vaipumaan synkkyyteen, vaikka kotkalaisseura on aloittanut Korisliigan vaisusti. Kolmesta pelistä on tullut yhtä monta tappiota.

– Tietenkin olen pettynyt, kun meillä ei ole voittoja, mutta olemme joka pelissä menneet askeleen eteenpäin. Varsinkin hyökkäyspelimme on kehittynyt. Uskon, että kohta näemme sellaisen ketsuppipullo-efektin, Pounds kertoo Yle Urheilulle.

Pounds itse on ollut joukkueensa positiivisin pelaaja. Viime kausi oli miehelle tuskien taivalta.

– Polveni leikattiin maaliskuun 10. päivä ja pääsin kentälle joskus lokakuun lopussa. Edellinen kausi oli tosi vaikeaa. Nyt kesä on mennyt hyvin. Olen pystynyt vetämään tosi kovaa treeniä. Nyt tuntuu siltä, että riskiharjoittelu onnistui, kun mitään takapakkia ei ole tapahtunut, Pounds juttelee ja jakaa kiitosta henkilökohtaiselle fysiikkavalmentajalleen Max Koskelle ja Petteri Koskelle, joka sai Poundsin polven kuntoon.

Pounds on tehnyt kolmessa pelissä pisteitä 17,3:n keskiarvolla ja antanut peliä kohden 3,3 koriinjohtavaa syöttöä.

KTP uusiutui lähes totaalisesti viime kauden jälkeen.

– Suomalaispelaajistossa tapahtui suurimmat muutokset, kun Jukka Matinen, Timo Heinonen, Aleksi Akpaso ja Samuli Vanttaja lähtivät pois. Onneksi kaksi ulkomaalaisvahvistusta ovat tuttuja (Sefton Barrett ja Devonne Giles). Luotan myös siihen, että Lamb Autrey ja Alex Herrera osoittautuvat hyviksi pelaajiksi.

Mikä on hienoin muistosi korisuraltasi?

– Ensimmäinen peli polvileikkauksen jälkeen jännitti ihan uskomattomasti. Oli hieno tunne, kun "Ponttis" (Anton Mirolybov) huusi, että "Homppa", nyt kentälle.

Mikä on ikävin muistosi?

– Finaalitappiot harmittavat eniten (vuonna 2010 ToPo ja 2013 KTP).

Miten luonnehtisit rooliasi joukkueen kapteenina, kun alkukausi on mennyt kehnosti?

– Koitan pitää sellaista positiivista virettä yllä, että mielet eivät painu maan alle. Keskitymme seuraavaan peliin ja pyrimme unohtamaan tappiot.

KTP kohtaa keskiviikkona kotikentällään viime kauden hopeajoukkue Bisonsin. Pounds luottaa vahvasti siihen, että tappioputki katkeaa, vaikka vastus onkin kivikova.

– Yksi suurimmista ennakkosuosikeista vastassa, joten ei ole parempaa paikkaa ottaa avausvoitto. Uskon vahvasti, totta kai, että voitamme, vaikka Bisonsilla onkin monta jätkää, jotka pystyvät ratkaisemaan otteluja.

Kuka on esikuvasi koripallossa?

– Ei ole mitään tiettyä pelaajaa, mutta Kobe Bryantia olen seurannut paljon. Pyrin siihen, että seuraan mahdollisimman monen eri pelaajan otteita.

Pounds tunnetaan Chelsean jalkapallojoukkueen fanina.

– Fanius lähti siitä, kun katsoimme äitini kanssa Valioliigaa ja Jimmy Floyd Hasselbaink jäi mieleen. Hän oli kova jätkä.

Mistä olet saanut lempinimesi "Homppa"?

– Se on pitkä tarina. Teppo Laakso asui naapurissa ja hän kutsui minua nimellä "Homeboy". Nimitys tuli siitä, kun olin niin paljon sisällä kotonamme. Sitten se lyheni jossain vaiheessa muotoon "Homppa", Pounds hymyilee.

Timo Kopakkala, Yle Urheilu

Suosittelemme

Tuoreimmat