1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Jääkiekko palaa Ylen kanaville - isosti!

Jääkiekon ystäviä hemmotellaan Ylen kanavilla kattavalla tarjonnalla niin miesten, naisten kuin nuorten maajoukkuepeleistä.

Riku Salminen, Tapio Suominen, Niki Juusela ja Matti Härkönen. Kuva: Jukka Lintinen/Yle Kuvapalvelu

Miesten MM-kisoja lukuun ottamatta, Yle esittää Leijonien eli Suomen miesten A-maajoukkueen kaikki ottelut Suomessa ja Suomen ulkopuolella. Paketin aloittaa vuotuinen Euro Hockey Tour -turnaus, joka pelataan tänä vuonna Helsingissä 5.-8.11. Lisäksi Yle esittää Euro Hockey Challenge -otteluita, 12 Suomen maaottelua sekä kaikki muut EHT-turnauksen ottelut. Sopimukseen kuuluvat myös Pikkuleijonien MM-kilpailut, Naisten jääkiekon MM-kilpailut ja nuorten MM-kisat.

Yle tarjoaa lähetyksiä monipuolisesti eri välineissä – niin tv:ssä, radiossa kuin netissä. Yle pyrkii päästämään katsojat, kuuntelijat ja lukijat mahdollisimman lähelle joukkuetta ja pelaajia. Huippupelien lisäksi tarjolla on mm. mielenkiintoisia henkilökuvia, aamujäitä ja välähdyksiä kulissien takaa.

- On todella hienoa, että Leijonat ja jääkiekko palaa Ylen kanaville näin laajasti. Tulemme tekemään parhaamme Suomen kiinnostavimman lajin maajoukkueiden laajan ja laadukkaan seuraamisen mahdollistamiseksi. Yleisö ja Leijonat ansaitsevat parasta, sen yritämme nyt toimittaa, kertoo Yle Urheilun kumppanuuksista ja strategiasta vastaava päällikkö Robert Portman.

Leijonien sinivalkoisena äänenä television puolella toimivat Niki Juusela ja Matti Härkönen, radiossa puolestaan Simo Leinonen. Studioisäntinä nähdään pääosin Riku Salminen ja Tapio Suominen. Christoffer Herberts ja Antti Koivukangas selostavat otteluita ruotsiksi.

Ensin Euro Hockey Tour, sitten nuorten MM-kisat

Jääkiekon juhla käynnistyy kovalla rysäyksellä 5.-8. marraskuuta, kun Leijonat taistelee Helsingin Euro Hockey Tourin voitosta Kari Jalosen komennossa. Miesten maajoukkuepeleillä jatketaan joulun alla Moskovan EHT-turnauksella.

- Leijonat liikuttaa suomalaisia ja Yle Urheilu haluaa, että eri jääkiekkomaajoukkueiden pelit ovat kaikkien koettavissa paikasta tai ajasta riippumatta. Suorat lähetykset kaikista EHT-, nuorten- ja naisten peleistä on tavoitteemme tulevalle kaudelle, jääkiekon EHT:n tuottaja Jouko Jarva toteaa.

Kalenterivuoden 2015 kruunaa nuorten MM-kotikisat, jotka pelataan Helsingissä 26.12.2015 - 5.1.2016. Ylen kiekkotiimi on vahvasti nuorten mukana jo syksystä lähtien, sillä seuraamme Jukka Jalosen pikkuleijonalauman valmistautumista ennakkosarjan, ”Nuoret Leijonat: Tehtävä Helsingissä”, parissa. Kisojen lähestyessä seuranta tiivistyy entisestään ja pelipäivinä lähetyksiä tulee useita tunteja päivässä.

- Nuorten MM-kisat ovat ehdottomasti yksi vuoden kohokohdista, joten satsaamme niihin suuresti kaikissa välineissä. Ennakkosarja on erinomainen tapa esitellä pelaajia jo valmistautumisvaiheessa ja itse MM-kisoissa tunnelmaa tuodaan kotisohville kattavasi molemmilta halleilta, kisojen tuottaja Antti Ennekari kertoo.

Keväällä jännitetään naisten MM-kisoja

Naisten pelejä nähdään keväällä, kun Pasi Mustosen johdattama joukkue metsästää historiansa ensimmäistä MM-kultaa. Oman mausteensa tuo se, että naisten MM-kisat ovat Kanadassa.

- Naarasleijonat saavat kokea todellista kisahuumaa, kun ottelut pelataan Kanadassa. Yle tarjoaa naisten ottelut kotikatsomoihin niin Yle Areenan kuin TV:n puolella. Naisten jännittävää mitalijahtia voi siis seurata haluamallaan tavalla, toteaa naisten MM-kisojen tuottaja Sammy Väisänen.

Ylen jääkiekkolähetysten laadun takaa vuosikymmenten kokemus lajin parista ja ryhmä Suomen parhaita jääkiekkotoimittajia.

Katsoja on kuningas, myös kotisohvalla voi olla mukana kiekkohuumassa.

Euro Hockey Tour, Helsinki 5.-8.11.

Torstaina 5.11.

FIN – RUS Suora lähetys Yle TV2:ssa klo 18.00-20.58, Yle Puhe klo 18.03-21.15
SWE – CZE lähetys Yle TV2:ssa klo 22.00-22.58

Lauantaina 7.11.

RUS – SWE Suora lähetys Yle TV2:ssa klo 12.50-15.05, Yle Puhe klo 13.00-15.00
CZE – FIN Suora lähetys Yle TV2:ssa klo 16.25-19.28 Yle Puhe klo 16.30-19.30

Sunnuntaina 8.11.

RUS – CZE Suora lähetys Yle TV2:ssa klo 12.50-15.00
FIN – SWE Suora lähetys Yle TV2:ssa klo 16.30-19.28, Yle Puhe 16.30-19.30