Suora

  • Digital Racing eSM 2020: finaali

Maalipörssin kärkimies: Puolustuspelissä on paljon parannettavaa – itselläkin

HPK:n Otto Paajanen on maalipörssin kärjessä, vaikka hyökkääjän +/- -tilastossa on lukemat -6.

urheilu
Otto Paajanen, HPK
Otto Paajanen, HPKTomi Hänninen

Hämeenlinnan Pallokerho on liigassa ennen torstain Ilves-ottelua viimeisenä. Kerhon valopilkku kauden alussa on ollut Otto Paajanen, joka komeilee maalipörssin kärjessä.

- Kyllähän se on positiivisena yllätyksenä tullut. Ei näillä näytöillä tullut ajatelleeksi maalipörssiä, vaikka ainahan sitä lähtee pelaamaan parasta kauttaan, Paajanen naurahtaa.

Neljättä kauttaan HPK:ssa kiekkoileva Paajanen sai kauteensa lentävän lähdön, eikä esteitä maalitehtailun jatkumiselle näy.

- Sain näytön paikan kakkoskentän ylivoimassa ja osuin siitä nopeasti. Siitä se lähti rullaamaan. Itseluottamus on kasvanut ja se on sellainen lumipalloefekti; kun itseluottamus kasvaa, niin maaleja syntyy.

Paajasen tilillä on kahdestatoista ottelusta seitsemän maalia. Tehokas hyökkääjä toivoo, että onnistuu jatkossakin auttamaan joukkuettaan.

- Onhan se tärkeää, että onnistumisia tulee. Se auttaa henkilökohtaisessa pelissä eteenpäin. Mutta en mieti maaleja liikaa. Jos niitä rupeaa miettimään, niitä ei enää tule. Totta kai jokainen haluaa olla joukkueessa tärkeä pelaaja. Yksilöitten pitää onnistua, että joukkue voi onnistua. Minä olen kyllä onnistunut maalien teossa, mutta muuten en voi kehuskella, Paajanen myöntää.

Vaikka kiekko on löytänyt tiensä vastustajan maaliin Paajasen mailasta tehokkaasti, soimaa hyökkääjä peliään puolustuspäässä.

- Me on jouduttu tekemään hirvittävä määrä töitä jokaisen maalin eteen ja vastustaja on päässyt ihan liian helposti tekemään maaleja meidän päähän. Puolustuspelissä on paljon parannettavaa – itselläkin. Vaikka maaleja on tullut, taitaa tehot olla -6.

Kohennettavaa pelissä siis riittää. Suurimmaksi ongelmaksi HPK:n otteissa Paajanen näkee epätasaisuuden.

- Sarjataulukkoa ei olla vielä kauheasti katsottu. Joukkueen pelit ovat ailahdelleet ihan hirveästi. Esimerkiksi Lukkoa vastaan me pelattiin todella hyvää kiekkoa ja sitten Ässät-pelissä kaikki alkoi mättää. Saatetaan pelata loistavat kaksi erää ja sitten umpisurkea kolmas erä. Tuntuu, että joskus vastustajan maali lamauttaa meidät, vaikka niin ei tietenkään saisi olla.

HPK kohtaa torstaina Ilveksen. Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Tampereella kotijoukkueen 5-1-voittoon.

- Ilves pitää kiekkoa hyvin. Teemu Rautiainen on todella nopea, hänen kanssaan pitää olla tarkkana. Ilves tykkää pelata kiekollisesti, meidän pitää päästä rikkomaan heidän kiekollista peliään. Peli kerrallaan lähdetään voittamaan ja hakemaan tasaisuutta otteisiin. Joulutauolle pitää päästä vähintään ”säälipleijaripaikalta”, Paajanen sanoo.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat