Markkasen tähtäin välittömästi aloitusviisikossa

Lauri Markkanen on valmis kovaan työntekoon Yhdysvaltain yliopistokentillä. Nöyristelemään suomalainen ei kuitenkaan lähde.

urheilu
Lauri Markkanen
Yle

Suomalaisen koripallon suurlupaus Lauri Markkanen suuntaa ensi syksynä Yhdysvaltoihin University of Arizonan riveihin. Markkasesta oli kiinnostunut liuta muitakin opinahjoja ja loppusuoralle pääsi kolme koulua. Vierailtuaan Arizonassa, Utahissa ja North Carolinassa 18-vuotias laituri oli valmis tekemään päätöksen. Vaakakupissa painoi eniten mahdollisuus päästä pelaamaan.

- Mahdollisuus saada minuutteja, ettei joudu penkille. Jokaisen minuutin eteen on tehtävä kuitenkin järkyttävä määrä töitä, Markkanen totesi Yle Urheilulle Yhdysvalloista.

Markkanen kertoi myös viihtyneensä Arizonassa erinomaisesti.

- North Carolina ei tuntunut niin kodikkaalta, että haluaisin olla siellä pitkään, eikä pelityyli olisi välttämättä sopinut minulle. Utah oli kova kilpailija ja sielläkin tuntui mukavalta, mutta täällä on mahdollisuus pärjätä paremmin ja vielä kovempia jätkiä, kovempia haasteita.

Kovassa seurassa Markkasenkin kaltaisen lahjakkuuden on tehtävä töitä. Perinteisesti ensimmäisen vuoden opiskelijat ovat jääneet yliopistoissa vähälle peliajalle, mutta jyväskyläläislähtöinen Markkanen aikoo vallata välittömästi paikan aloitusviisikosta.

- Totta kai pitää työskennellä kovaa joka minuutti, mutta tilanne näyttää siltä, että olisi mahdollisuus päästä aloittamaan nelospaikalla heti ensimmäisestä vuodesta alkaen, Markkanen valotti.

- Fyysistä peliähän täällä on, tosi fyysisiä jätkiä kaikki. Ehkä se on se työskentelymoraali - kuinka kovaa ja mitä enemmän aikaa laittaa treenaamiseen, niin kyllä se paikka varmasti sieltä aukeaa, Markkanen uskoi.

Hyvä reitti aina NBA:han asti

211-senttinen laituri pelaa tällä hetkellä HBA-Märskyn paidassa miesten 1. divisioonaa. Joukkue johtaa sarjaa puhtaalla pelillä. Markkanen on kirjannut kahdessa ottelussa keskiarvoikseen 19,5 pistettä ja 3,5 levypalloa.

Markkasen isä on entinen maajoukkuetason koripalloilija Pekka Markkanen. Yliopistokartoituksen taustatyössä Markkasta auttoi myös valmentaja Hanno Möttölä, joten neuvonantajia lupauksella on riittänyt.

- Totta kai puhuimme isän kanssa plussista ja miinuksista, mutta päätös on ihan täysin oma. Siihen ei vaikuttanut kukaan ulkopuolinen, Markkanen vakuutti.

Arizonasta on ponnahtanut kovia pelaajia viime vuosina aina NBA-liigaan asti. Myös Markkanen tähyää tulevaisuudessa taalaliigaan.

- Kaikki on tietysti omissa käsissä, mutta täällä on hyvä ympäristö, jossa harjoitella kovaa joka päivä. Tämä tulee kehittämään todella paljon ja on mielestäni hyvä reitti.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat