Penguins-hyökkäys umpisolmussa - Määttä iski voittomaalin

Jevgeni Malkinin ja Olli Määtän maalit ratkaisivat voiton Pittsburghille Torontoa vastaan. Sidney Crosby on uransa heikoimmassa vireessä.

Kuva: AP / Lehtikuva

Pittsburgh Penguins ei ole onnistunut tekemään tällä kaudella yhdessäkään ottelussa yli kahta maalia. Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä pelatussa ottelussa Toronto Maple Leafsia vastaan tämä riitti, kun Jevgeni Malkinin ja Olli Määtän osumat toivat 2-1-voiton kotijäällä.

Malkin ja Määttä osuivat 39 sekunnin sisällä. Ensin venäläistähti purjehti oikealta laidalta alueelle ja ohitti Jonathan Bernierin Toronton maalilla. Pian tämän jälkeen Määtän kuti upposi siniviivan tuntumasta.

Maali oli suomalaispuolustajan ensimmäinen sitten lokakuun 2014.

Leo Komarov kavensi vielä ensimmäisen erän puolivälin jälkeen, mutta tämän jälkeen maaleja ei enää nähty.

Penguins-tähti Sidney Crosby ei ole vieläkään saanut aikaan yhtään tehopisteitä kuluvalla kaudella. Kanadalainen on jäänyt "kiikaritehoille" viidessä ottelussa peräkkäin. Kyse on pelaajan uran heikommasta putkesta koskaan. Viime kaudella kapteeni iski 77 ottelussa 28 maalia ja 84 tehopistettä.

Kasperi Kapasen kaupassa Torontosta Pittsburghiin matkannut Phil Kessel pelasi ensimmäistä kertaa entistä seuraansa vastaan Penguins-paidassa mutta jäi ilman tehoja.