Suora

  • Sykähdyttävin urheiluhetki
  • Sykähdyttävin urheiluhetki
  • Hiihdon Suomen Cup viestit
  • Katowice Minor CS:GO
  • Lentopallon Challnege-cup:PerPo - Poitiers
  • Lentopallon CEV-cup: VaLePa - Kladno
  • Supercoppa Juventus - Milan
  • Jalkapallon Italian cup, Supercoppa Juventus - Milan
  • Urheiluruutu

Apina putosi Määtän selästä: "Huokaisu tuli, kun lamppu syttyi"

Olli Määtälle pelkästään kaukaloon paluu kymmenen kuukauden tauon jälkeen on valtavan iso asia. Onnistumiset heti alkukaudesta ovat suomalaiselle bonusta.

urheilu
Dallas Starsin Johnny Oduya ahdistaa Pittsburgh Penguinsin Olli Määttää.
AFP / Lehtikuva

Olli Määtälle, 21, mennyt vuosi on ollut raskas. Olkapäävammat ja muun muassa kilpirauhasesta poistettu kasvain ovat pitäneet lahjakkaan suomalaispuolustajan tehokkaasti sivussa NHL-kaukaloista. Alkaneeseen NHL-kauteen Määttä tuli kymmenen kuukauden pelitauolta.

Olosuhteisiin nähden Pittsburghin suomalaispelaaja on luutinut uskomattoman hyvällä tasolla alusta alkaen. Lauantaina Määttä täräytti kauden viidennessä ottelussaan Torontoa vastaan voittomaaliksi jääneen 2-0-osuman.

Ja se maistui.

- Oikein huokaisu pääsi, kun punalamppu syttyi. Kymmenen kuukautta, kun on ollut pois ja sai viimein maalin tehtyä, niin ihan apina lähti selästä, Määttä intoili Yle Urheilulle ottelun tauottua.

Vaikeudet terveyden kanssa ovat laittaneet luonnollisesti asioita perspektiiviiin nuorelle pelaajalle. Pitkän tauon jälkeen pelkästään pelaamaan pääseminen on jyväskyläläiselle iso asia.

- Intoa on kuin ilmapallossa. Ei voisi enempää haluta viettää aikaa jäällä ja joukkueen kanssa. Niin paljon haluaa jäälle kuin vain mahdollista, Määttä jatkoi.

Rauhassa liikkeelle

Penguins-valmentaja Mike Johnston on kuitenkin lähtenyt tauon jälkeen liikkelle rauhallisesti JYP-kasvatin kanssa. Suomalainen on tavannut pelata paljon NHL-tasollakin, mutta alkukaudesta Määtän peliaika on ollut enemmänkin varttia kuin kahtakymmentä minuuttia.

- Alkuun on vähän kangerrellut, mutta ei tässä nyt heti voi odottaakaan täydellistä. Pelinopeus on tauon jälkeen iso haaste. Kesällä, kun luistelee kukaan ei vedä suhun pommeja täysillä. Kamppailut kulmissa ja sellaiset tulee ajan kanssa. Kyllä se siitä.

Jos on lähtenyt Määttä liikkeelle Rauhassa, sama koskee Pittsburghia joukkueena. Joukkue aloitti kauden kolmella tappiolla, mutta on paikannut hidasta lähtöään nyt kahdella peräkkäisellä voitolla. Määttä sanoo, että vaikean alun jälkeen pelikirja heitettin roskiin.

- Heitettiin tavallaan pelikirja menemään. Nyt taistellaan kovempaa ja yritetään voittaa enemmän kaksinkamppailuja. Yksinkertaistamisen kautta homma on lähtenyt hyvin käyntiin, Määttä avasi.

Kesselin ketsuppipullo

Määtän ja kahdessa edellisessä ottelussa osuneen Jevgeni Malkinin maalit ovat tulleet Steel Cityn joukkueelle kreivin aikaan. Joukkueen kapteeni Sidney Crosby nimittäin sivuaa uransa pisintä pisteetöntä putkea viidellä tehottomalla ottelullaan.

Torontosta hankittu potentiaalinen maalitykki, Phil Kessel, odottelee myös Crosbyn heräämistä. Määttä hehkuttaa Kesselin tuloa joukkueeseen.

- Todella hyvästä pelaajasta puhutaan. Uskomaton taito ja nopeus sekä tietysti se laukaus, joka on hänen suurin vahvuutensa. On vain ajan kysymys, milloin hänellä ketsuppipullo aukeaa kunnnolla.

- Ja silloin, kun jollekin (Crosby) tulee näitä alamäkiä, niin iso asia on, että muut nostaa tasoaan. Tässä ollaan tehty nyt hyvää työtä kahdessa viime ottelussa, Määttä kiirehti lisäämään.

Pittsburgh voitti Toronton lauantaina lukemin 2-1. Toronton maalista vastasi Leo Komarov, joka osui kolmannen kerran kahteen otteluun.

Suosittelemme

Tuoreimmat