Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

RoPSilla hillopäivä, mitali ja europelit varmistuivat – joukkue edelleen kiinni mestaruudessa

Rovaniemen Palloseura otti ansaitun 2-1 voiton Kuopion Palloseurasta sunnuntaina. Voiton ansiosta RoPS varmisti mitalin tämän kauden Veikkausliigassa.

urheilu
Mostangh Yaghoubi ja Mika Mäkitalo Rovaniemen Keskuskentällä.
Mostangh Yaghoubi ja Mika Mäkitalo onnistuivat maalinteossa.Juha Mäntykenttä/ Yle

Mitali Veikkausliigassa tarkoittaa myös sitä että RoPS pelaa ensi kaudella rahakkaita europelejä.

Veikkausliigassa RoPS jatkaa Veikkausliigan toisena. Veikkausliigaa johtaa yhden pisteen erolla SJK. Kolmantena ja edelleen mestaruustaistossa mukana oleva HJK on vain pisteen päässä Veikkausliigan kakkosesta RoPSista ja kahden pisteen päässä SJK:sta. Mitalikolmikko voi siis olla mitä vain ennen kauden viimeisiä pelejä jotka pelataan sunnuntaina 25.10 kello 13.00.

RoPS kohtaa Lahden vieraissa. SJK isännöi Jaroa ja HJK matkaa KuPSin vieraaksi. Kierroksen muut pelit ovat FC KTP - Ilves, IFK Mariehamn - VPS ja HIFK - FC Inter.

Ylen Jalkapallokierros Yle Puheella ja Futiskierros TV2:ssa lähettävät ratkaisevan kierroksen sunnuntaina 25.10 klo 12.30 alkaen.

Näin mitali tuo rahaa

Jalkapallon Veikkausliigan voitto toisi merkittäviä tuloja Rovaniemen Palloseuralle. Suomen mestaruudesta saa 250 000 euroa Euroopan jalkapalloliitolta UEFA:lta. Lisäksi voittajajoukkue saa 300 000 euroa, koska se pääsee Mestarien liigan toiselle karsintakierrokselle.

Veikkausliigassa toinen ja kolmas, pääsevät karsimaan jalkapallon Eurooppa-liigaan. Ensimmäinen karsintaottelu tuo rahaa 200 000 euroa. Toisesta karsintaottelu saa 210 000 euroa, kolmannesta 220 000 euroa ja neljännestä 230 000 euroa.

Muutakin makiaa mitalin myötä

Näiden rahojen lisäksi eurokentille pääsy lisäisi sponsorituloja, sanoo RoPSin puheenjohtaja Risto Niva. Lisäksi seura voisi tienata europelien televisiointioikeuksista.

– Riippuu siitä, mistä maasta vastustaja tulee. Jos kyse on todellisesta jalkapallomaasta, kuten vaikka Puolasta tai jostakin entisestä Neuvostoliiton maasta, tv-oikeuksista voi saada nollasta jopa satoihin tuhansiin euroihin. Suomessa tv-oikeuksista ei makseta, Niva kertoi Yle Lapille syyskuussa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat