Hyppää sisältöön

Selfie kesken pelin ja muut napapiirin sankarit

Rovaniemen Palloseura otti komean 2-1 voiton Kuopion Palloseurasta. Voitto varmisti RoPSin tämän kauden Veikkausliigan mitalin ja tulevan kauden europelit. Ottelua oli seuraamassa 4272 katsojaa.

Mostangh Yaghoubi ja Mika Mäkitalo olivat sunnuntain napapiirin sankarit. Mäkitalo ei pyynnöstä huolimatta halunnut hymyillä. Kuva: Juha Mäntykenttä/ Yle

Veikkausliigassa RoPS on toisena. Liigaa johtaa yhden pisteen erolla SJK. Kolmantena on HJK vain pisteen päässä Veikkausliigan kakkosesta RoPSista ja kahden pisteen päässä SJK:sta.

RoPS vei ja kalakukko vikisi

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli Rovaniemen Palloseuran tiukkaa hallintaa. Joukkue loi vaarallisia tilanteita päntiönään KuPSin maalille. Maalinteossa kotijoukkue onnistui kuitenkin vasta puoliajan lopulla.

Rovaniemen Palloseuran vapaapotku- ja somespesialisti Moshtagh Yaghoubi tykittää tällä kertaa aluksi reaalimaailmassa.

Mosa ampuu pallon suoraan vapaapotkusta KuPS-maalin oikeaan kulmaan. Mies saa maalin jälkeen puhelimen RoPSin huoltajalta ja ottaa kuvan. Kuvan someässä lataa Instagramiin peliin jälkeen. #Maaliselfie#Goalselfie#Rops

– Mietimme ennen peliä miten voisi juhlia maalia. Minä ehdotin että ottaisimme selfien.

– Tein maalin ja pojat tuli ja otimme kuvan, kertoo sosiaalisesti taitava Yaghoubi tempauksestaan.

Kuopion Palloseuran maalissa ensimmäistä kertaa tällä kaudella seisova Joonas Pöntinen joutuu kaapimaan pallon maaliverkoista vain minuutti ensimmäisen antautumisen jälkeen.

Aleksandr Kokko laukoo pallon ylärimaan ja RoPSin salsalanne Mika Mäkitalo laittaa kuulan toistamiseen maaliin.

Lähes hurja takaa-ajo

Toiselle puoliajalle Kuopion Palloseuran käskijä Marko Rajamäki oli syöttänyt pelaajilleen energisoivaa kalakukkoa. Joukkue sai pelistä paremman otteen. Boostattu ruistaikinakuoren sisään leivottu kala sekä sian kylki tuottivat tulosta pelin lopussa. Parikymppinen Urho Nissilä kaventaa aivan ottelun lopussa.

Lähes tulkoon hurja takaa-ajo ei kuitenkaan tuottanut tulosta vaan kuopijolaiset(toim.huom.) joutuivat kotimatkalle ilman pisteitä.

Kuopion Palloseuran 19-vuotias Urho Nissilä ei tekemästään kauden neljännestä maalista huolimatta hehkunut iloa pelin jälkeen.

– Harmittaa tietysti tappio. Saatiin kavennus tuossa lopussa mutta sitten ei saatu enää tasoitusta

– Kyl me haluttiin hyvä tulos täältä. Nyt tyydyttiin tähän. RoPS oli parempi, sanaili Nissilä savolaista nuottia äänessään ottelun jälkeen.

Salsalanne ei halunnut hymyillä pelin jälkeen

Rovaniemen Palloseuran Mika "Salsalanne" Mäkitalo ei antautunut hymyyn ottelun jälkeen, vaikka olikin iloinen. Katse on tiukasti kultamitalissa.

– Eurooppaa ensi vuonna. Vielä yksi peli jäljellä. Me haetaan se kultainen. Me haetaan se mestaruus. Sen takia mua ei vielä hymyilytä, viikon naamansa asennon tietävä Mäkitalo kertoi ottelun jälkeen.

Kauden viimeinen peli on viikon päästä. RoPS lähtee Lahteen jo perjantaina. Viikko ei tuo mitään erikoista tullessaan.

– Ihan normaaliin tapaan. Harjoitellaan samanlailla kun ennen ja lähdetään sunnuntaina kaatamaan Lahti, päätti ilmeensä valinnut Mäkitalo.

Ylen Jalkapallokierros Yle Puheella ja Futiskierros TV2:ssa lähettävät ratkaisevan kierroksen sunnuntaina  25.10 klo 12.30 alkaen.

Lahti kohtaa kotonaan RoPSin, SJK isännöi Jaroa, HJK matkaa KuPSin vieraaksi, FC KTP kohtaa Ilveksen, IFK Mariehamn Vaasan ja HIFK FC Interin.