Suora

  • Närbild
  • Taitoluistelun EM, miesten lyhytohjelma
  • Anterselva, naisten pikakilpailu

Jarkko Niemisen loistelias kaksinpeliura päättyi tappioon

Maamme menestynein tennistähti Jarkko Nieminen taipui Nicolas Almagrolle erin 1-2.

urheilu
Jarkko Nieminen lyö tennispalloa
Jarkko Nieminen.EPA/MAJA HITIJ

Vain muutama tunti ennen Jarkko Niemisen uran viimeistä ATP-turnausta, sai maamme ylivoimaisesti menestynein pelaaja kuulla vastustajan vaihtuneen. Vatsavaivoista kärsineen espanjalaisen Munoz-De La Navan tilalle nostettiin villillä kortilla turnaukseen mukaan päässyt maanmies Nicolas Almagro.

Uransa aikana 11 ATP-turnausta voittanut Almagro taipui Niemiselle ensimmäisessä erässä. Toisessa erässä ratkaisua haettiin tie-breakista, jonka vei espanjalainen.

Kolmannessa erässä Nieminen joutui tekemään valtavan työmäärän pitääkseen syöttönsä. Työ palkittiin ja maskulainen meni 1-0-johtoon. Almagro kuitenkin tasoitti pitämällä oman syöttönsä helposti.

Almagrolla on joka välissä asiaa ottelun päätuomarille. Hän valittaa yleisöstä ja jopa tarkastuskameran ratkaisusta, kun se ei ole hänen edukseen.

Espanjalainen onnistuu, valituksestaan huolimatta, murtamaan Niemisen syötön ja menee 4-3-johtoon. Suomalainen pyrkii heti seuraavassa Almagron syöttövuorossa vastamurtoon, mutta espanjalainen kaivaa varastostaan kaksi läpisyöttöä ja johtaa ottelua 5-3.

Nieminen pitää oman syöttönsä puhtaasti ja kaventaa tilanteeksi 4-5. Nieminen ei onnistunut murtamaan Almagron syöttöä ja espanjalainen voittaa erän 6-4 ja ottelun 2-1. Samalla Almagro päättää Jarkko Niemisen ammattilaisuran kaksiinpelissä.

Nieminen jatkaa Tukholman turnausta vielä nelinpelissä yhdessä ruotsalaispari Johan Brunströmin kanssa.

Suosittelemme

Tuoreimmat