Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Malmölle todella tärkeä kotivoitto tuhlailusta huolimatta

Toista peräkkäistä kauttaan Mestarien liigassa pelaava Malmö FF voitti Shahtar Donetskin kotonaan 1-0 ja otti tärkeän kiinnityksen A-lohkon kolmossijaan.

urheilu
Markus Rosenberg (vas.) oli Malmön sankari kahdella maalillaan.
MArkus Rosenberg (vas.) (arkistokuva)EPA

Malmö FF ja Shahtar Donetsk tiesivät jo Mestarien liigan lohkoarvonnan jälkeen, että realistinen tavoite A-lohkossa tulisi olemaan lohkon kolmas sija ja paikka Eurooppa-liigan jatkopeleissä. Lohkon jättiläiset Real Madrid ja PSG tulisivat kaiken järjen mukaan menemään menojaan.

Näin on käynytkin, ja nollakerholaiset Malmö ja Shahtar kohtasivat toisensa alkulohkon ensimmäisessä pääottelussaan länsi-Ruotsin syysillassa.

Malmö siirtyi tärkeässä ottelussa 1-0-johtoon kasvattinsa Markus Rosenbergin osumalla. 33-vuotias ruotsalainen sai pallon yksin rangaistuspilkun kohdalle reilun vartin kohdalla eikä erehtynyt avopaikasta. Rosenberg upotti pallon rauhassa vasempaan nurkkaan ja teki Malmön ensimmäisen maalin tämän syksyn Mestarien liiga -taipaleella.

Ruotsalaisisännillä oli oiva tilaisuus tuplata johtonsa toisen puoliajan alussa, kun norjalaislaituri Jo Inge Berget pääsi puolittain karkuun. Norjalaisen chippi ohitti Shahtarin maalivahti Andrij Pyatovin, mutta kotijoukkueen harmiksi pallo ohitti niukasti myön Pyatovin vartioiman maalin takatolpan.

Vielä parempi tilaisuus Malmöllä oli kymmenen minuutin kuluttua, kun Berget kaadettiin painiottein rangaistusalueella. Nikola Djurdjic ampui pilkun voimalla kohti vasempaa kulmaa, mutta Pyatov torjui vedon komeasti.

Malmö vyörytti vaarallisia hyökkäyksiä kohti ukrainalaisten maalia, mutta Rasmus Bengttsonin uhrautuva syöksi päätyi maalin sijaan kipeästi tolppaan ja Berget tuhri maalipaikan päin Shahtarin puolustusta.

Ruotsalaiset eivät huippupaikoista huolimatta onnistuneet toistamiseen maalinteossa, mutta kotijoukkueen onneksi vieraat eivät onnistuneet siinä kertaakaan. Malmö nappasi elintärkeät avauspisteensä Mestarien liigassa ja on alkulohkojen puolivälissä kolmantena kolmella pisteellään. PSG ja Real Madrid ovat 0-0-tasapelin myötä kärjessä seitsemässä pisteessä, Shahtar jatkaa nollaklubissa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat