1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Sportin tehopakkaus ei säästellyt kauden ensimmäisessä vierasvoitossa: Viikonloppuna levätään

Niclas Lucenius teki maalin ja syötti toisen. Ässät joutui kokemaan ensimmäisen kotitappionsa.

Niclas Lucenius (Arkistokuva) Kuva: Yle

Porissa oltiin vähän odottavalla kannalla, sillä Sportin yllätyksellisyys tiedettiin ja sitä toki pelättiinkin. Lopulta Ässät koki kauden avaustappionsa Isomäki Areenassa lukemin 1-2.

Alku näytti kotijoukkueen osalta luonnistavan, mutta sitten tuli Vaasa, eikä sen veri vapissut. Toki Ässät dominoi täydellisesti kolmatta erää maalin takaa-ajossa.

- Se oli todella kovaa prässiä, mutta siinä osuttiin vain tolppiin. Ei voi syyttä poikia yrittämisen puutteesta, kommentoi päävalmentaja Pekka Rautakallio.

Illan tehopakkaukseksi nousi Sportin laituri Niclas Lucenius, tehot 1+1. Miehen tasoitus 1-1:een ei ollut edes laukaus.

- Saatiin hyvä hyökkäys ja onneksi (Charles) Bertrandin sihti oli vähän huono ja kuti meni maalista ohi. Kiekko tuli suoraan lapaan ja sain ohjattua sen sisään.

Toiseen erään Sport lisäsi vauhtia ja heti kilisi uudestaan.

- Oli energiaa ja tiedettiin, että vieraissa pitää tulla kovaa. Kun jalkaa oli, niin mitä sitä säästelee. Sovittiin, että mennään täysillä ja levätään viikonloppuna, kun ei ole pelejä.

- Saatiin heti hyvä paine ja kiekonriisto. Bertrand oli hyvin vapaana. Sain annettua hänelle ja hän painoi sen täyskäännöksen. (Jake) Newton sai tällätä puolityhjään maaliin, kertasi silmävammasta toipunut Lucenius.

Kaikkineen Porissa nähtiin tiukka peli. Sport käytti tilanteet hyväkseen paremmalla prosentilla. Ässien ainoa osuma oli puolestaan kaunis.

- Tuli (Jarmo) Kärjeltä ihan maailmanluokan passi. Ei ollut aikaa ruveta harhauttelemaan. Niin pääsi käymään, että takakulmaan meni. Toinen erä oli kyllä yksi huonoimmista eristä, mitä on nyt kotona pelattu, aprikoi Ässien kippari Juha Kiilholma.

- Ympäripyöreätä kuitenkin, mutta kaveri oli tuon verran parempi. Vähän ihmeellistä. Kyllä nämä pitäisi voittaa, tokaisi Kiilholma Ässien ensimmäisen kotimatsin waterloosta.