1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Tutut nimet miesten suurpujottelun kärjessä- suomalaisten laskuissa liikaa virheitä

Ted Ligety laski miesten maailmancupin avauskisan voittoon. Kolme neljästä suomalaisesta jäi radan varteen.

Kuva: EPA / GIAN EHRENZELLER

Alppihiihdon miesten maailmancupin avauskisa Rettenbachin jäätiköllä Söldenissä päättyi yhdysvaltalaisen Ted Ligetyn voittoon. Ligety on juhlinyt Söldenissä voittoa myös kolmesti aiemmin, vuosina 2011-13. 

Toiseen laskuun kolmanneksi viimeisenä startannut ranskalainen Thomas Fanara onnistui hienosti ja tuli maaliin 1,75 sekuntia sen hetkistä johtajaa Roberto Nania nopeammin.  Ranskalaisen vauhti riitti pitämään edellisvuoden voittajan Marcel Hirscherin takana, mutta ensimmäisen kierroksen jälkeen kisaa johtanut Ted Ligety piti paikkansa toisellakin kierroksella. Avauslaskun jälkeen toisena ollut Hirscer oli kisan kolmas.

Norjan Aksel Lund Svindal palasi maailmancupiin yli 18 kuukauden tauon jälkeen. Akillesjännevammasta toipunut norjalainen selvitti tiensä toiselle kierrokselle ja oli lopputuloksissa sijalla 23. Norjalainen kertoi Facebook-tilillään, ettei odottanyt Söldenin avauskisasta vielä tulosta, tärkeintä oli palata kilpailuun. Maailmancupin kokonaivoittoa tavoittelevan norjalaisen kausi alkaa varsinaisesti vasta marraskuun lopussa, kun maailmancupissa lasketaan ensimmäiset vauhtikisat.

Svindalin tavoin suurinta kristallipalloa tavoitteleva Kjetil Jansrud oli maanmiestään vauhdikkaampi Söldenin avauskierroksella, mutta toisessa laskussa Jansrudin lasku oli tahmeaa. Hän jäi Svindalin taakse sijalle 24.

Suomalaisten päivää värittivät virheet. Heistä vain Samu Torsti pääsi ensimmäisellä kierroksella maaliin. Hänenkin laskunsa oli täynnä virheitä, eikä aika riittänyt toisen kierroksen paikkaan. Marcus Sandellin, Victor Malmströmin ja Eemeli Pirisen matka päättyi jo ennen maaliviivaa. Yhdentenätoista rinteeseen päässyt Sandell laski radalta helpossa kohdassa loppuloivalla.

Alppihiihdon maailmancupkausi jatkuu 14. ja 15. päivä marraskuuta Levillä. Lauantaina ohjelmassa on naisten pujottelu ja sunnuntaina vuoron saavat miehet. Yle näyttää Levin osakilpailut kanavillaan.