1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

SJK on Suomen mestari - RoPS:lle hopeaa, Jaro putosi Ykköseen

SJK on voittanut jalkapallon Suomen mestaruuden. RoPS otti hopeaa ja HJK pronssia. Jaro putosi Ykköseen ja KTP joutuu karsintaan.

Kuva: Lehtikuva.

Seinäjoen Jalkapallokerho SJK on voittanut jalkapallon Suomen mestaruuden ensimmäistä kertaa. SJK voitti Jaron Veikkausliigan päätöskierroksella 2-0. Myös RoPS ja HJK voittivat viimeiset ottelunsa. Näin RoPS otti hopeaa ja HJK pronssia.

SJK:n voitto ja Jaron tappio tarkoitti samalla sitä, että Jaro jäi sarjan viimeiseksi ja putosi Ykköseen. KTP karsii liigapaikastaan PK-35:ta vastaan.

SJK - Jaro 2-0

Voitto Jarosta riitti varmistamaan SJK:lle mestaruuden ja kotijoukkue sai otteluun todellisen unelma-alun. Mehmet Hetemaj puski heti toisella minuutilla maalin ja SJK otti vahvan otteen mestaruudesta.

Sarjapaikastaan taisteleva Jaro taisteli ja oli hyvin pelissä mukana. SJK:n pelissä oli havaittavissa varovaisuutta ja tilanne Seinäjoella pysyi jännittävänä. Toisella puoliajalla SJK paransi otteitaan, mutta Jarollakin oli hyviä paikkoja tasoitukseen. Lopulta Roope Riski vapautti kotiyleisön aivan varsinaisen peliajan täyttyessä.

FC Lahti – RoPS 1-4

RoPS tarvitsi voiton säilyttääkseen mahdollisuuden mestariksi. Rovaniemeläiset ottivatkin voiton Lahdessa. Moshtagh Yaghoubi laukoi ensin kaukaa vapaapotkun verkkoon vajaan puolen tunnin kohdalla ja Aleksander Kokko iski hetkeä myöhemmin numeroiksi jo 2-0.

Tilanne muuttui Rovaniemelläkin jännittäväksi, kun Matheus Alves kavensi numeroiksi 1-2. Kokon kaksi maalia rangaistuspotkusta sinetöivät kuitenkin RoPS:n voiton. Kokko voitti maalikuninkuuden 17 osumalla. RoPS joutui kuitenkin tyytymään hopeaan.

KuPS – HJK 0-1

HJK:n ohuet mestaruushaaveet alkoivat taittua, kun sekä SJK että RoPS johtivat otteluitaan. HJK sai rangaistuspotkun 37. minuutilla, kun Toni Kolehmainen kaadetiin. KuPS:n Joonas Pöntinen kuitenkin torjui Erfan Zenelin yrityksen. Toisella puoliajalla Ousman Jallow teki HJK:lle voittomaalin. SJK:n ja RoPS:n voitot kuitenkin tarkoittivat sitä, että HJK jäi pronssille.

IFK Mariehamn – VPS 2-0

Pekka Lyyskin viimeinen ottelu IFK Mariehamnin valmentajana toi joukkueelle 2-0 –voiton VPS:stä. Se piti saarelaiset kuudennella sijalla. Maalit tekivät Dever Orgill ja Aleksei Kangaskolkka. VPS säilytti paikkansa liigassa.

HIFK - FC Inter 2-0

HIFK:n ja FC Interin ottelussa ei taisteltu mitaleista eikä putoamista vastaan, mutta HIFK:lla oli mahdollisuus kuudenteen sijaan, joka toisi ylimääräiseen kotiottelun ensi kaudeksi. Sauli Väisänen puski HIFK:n johtoon 12. minuutilla. Pekka Sihvola lisäsi johdon 2-0:aan ensimmäisellä puoliajalla. Se ei kuitenkaan riittänyt kuudenteen sijaan, kun myös IFK Mariehamn voitti.

FC KTP – Ilves 1-2

Putoamiskamppailussa mukana ollut FC KTP hallitsi ottelua Ilvestä vastaan, mutta kylmä suihku tuli niskaan 52. minuutilla, kun Mika Lahtinen vei Ilveksen johtoon. Lahtinen tuplasi Ilveksen johdon rangaistuspotkusta. KTP kavensi vielä, mutta ei päässyt tasoihin. Näin KTP joutuu karsintaan.