1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Niclas Sandells jättää kilparadat

Kestävyysjuoksija Niclas Sandells jättää kilparadat. 31-vuotias Sandells keskittyy jatkossa opiskeluun.

Niclas Sandellsin juoksu-ura on ohi. Kuva: Tomi Hänninen

Kestävyysjuoksija Niclas Sandells jättää kilparadat ja keskittyy opiskeluun. IK Falkenia edustanut maajoukkuejuoksija voitti urallaan useita 800 ja 1 500 metrin Suomen mestaruuksia. Menestystä karttui myös maaotteluista, halli- ja viestimestaruuskisoista.

- On aika siirtyä uusiin haasteisiin elämässä ja jättää kilparadat nuorille lupauksille, Sandells linjasi päätöstään Urheiluliiton verkkosivuilla.

Sandels, 31, kuului keskimatkoilla vuosia maajoukkueen vakiokalustoon. Hän oli mukana Lontoon olympialaissa 2012 sekä Barcelonan ja Helsingin EM-kisoissa 2010 ja 2012.

Moni muistaa Sandellsin erityisesti Helsingin EM-kisoista. Hän kiri Olympistadionilla 1500 metrin finaaliin, mutta kaatui sitten loppukilpailussa Turkin Ilham Tanui Özbilenin tönimänä.

- Kilpaurheilun parissa olen saanut kokea paljon hyviä hetkiä. Päällimmäisenä muistona ovat Helsingin EM-kisat, ennätysjuoksut Lapinlahden Eliittikisoissa ja Lontoon olympialaiset, Sandells sanoo.

Sandells juoksi 1 500 metrin ennätyksensä 3.36,88 Lapinlahdella kesällä 2012. Vuotta aiemmin hän juoksi samaisella radalla 800 metrin ennätyksensä 1.47,64.