Kuwait sivuun KOK:sta

Kansainvälinen olympiakomitea hyllyttää tänään Kuwaitin, joka ei ole reagoinut KOK:n asettamiin vaatimuksiin koskien maan urheilulainsäädäntöä. Jos ratkaisua ei saada, ei Kuwait pääse mukaan Rion olympialaisiin.

urheilu
Olympiarenkaat
EPA

Kansainvälinen olympiakomitea aikoo tänään hyllyttää Kuwaitin jäsenyydestään, koska maan hallitus sekaantuu urheilujärjestöjen toimintaan lainsäädännöllään. Kyseessä on viiden vuoden sisällä jo toinen kerta, kun Kuwait hyllytetään KOK:sta.

Kansallisten olympiakomiteoiden järjestön puheenjohtaja Sheikki Ahmad Al-Fahad Al-Sabah kertoi uutistoimisto AP:lle, että Kuwaitin olympiakomiteaa rangaistaan, koska maan hallitus ei ole tarkastanut kyseenalaista urheilulainsäädäntöään KOK:n asettamaan takarajaan mennessä.

Lainsäädäntö uhkaa KOK:n mukaan maan urheilujärjestöjen itsemääräämisoikeutta ollen näin KOK:n sääntöjen vastaista.

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa hyllytti Kuwaitin jalkapalloliiton samasta syystä kaksi viikkoa sitten.

Sheikki Ahmad Al-Fahad Al-Sabah on itse kotoisin juuri Kuwaitista.

- Kuwaitilaisena olen asiasta erittäin surullinen. Tästä kärsivät urheilijat, ja toivon, että ratkaisu saadaan nopeasti, sheikki totesi.

Jos ratkaisua ei saada ennen ensi vuoden Rion olympialaisia, eivät Kuwaitin urheilijat saa edustaa kisoissa kotimaataan. He kuitenkin saisivat osallistua kisoihin olympialipun alla.

Lähteet: AP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat