1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

"Urheilu kiihottaa miehiä kahdessa asiassa" - "Entäs seksi?"

Yle Puheen kiekkokierroksella vierailevat toimittajat Tuomas Enbuske, Ruben Stiller ja Maria Veitola ruotivat urheilun miehistä maailmaa.

Jääkiekkoa pidetään miehisenä lajina. Kuva: EPA

Yle Puheen jääkiekkokierroksella keskusteltiin lätkäpelien lomassa urheilun miehisestä maailmasta. Kaj Kunnaksen vieraina kiekkostudiossa olivat toimittajat Tuomas Enbuske, Ruben Stiller ja Maria Veitola.

Tuomas Enbusken mielestä naiset ovat ottaneet hiljalleen tilaa urheilumaailmasta, mutta kyseessä on silti edelleen hyvin miehinen linnake. Oulun Kärppien kannattaja perusteli miesten kiinnostusta biologialla.

- Urheilu kiihottaa miehiä kahdessa asiassa. Urheilussa on tilastoja ja väkivaltaa, ja siksi se puhuttelee miehiä, Enbuske sanoi.

- Entäs seksi? Onko urheilussa seksiä? Maria Veitola tivasi keskustelijoilta.

- Kyllä urheilussa on seksiä. Onhan se nyt seksikästä kun tapellaan. Testosteronia on ilmassa ja naiset ovat katsomassa. Kyllä siinä on seksiä, Enbuske sanoi.

Keskustelijat pohtivat urheilun väkivaltaa erityisesti jääkiekon näkökulmasta. Nyrkkeilyn ystäväksi tunnustautuva Ruben Stiller ei täysin tuominnut kaukaloissa sattuvaa nahistelua.

- Itsehän hurrasin aikoinaan aina kun Mats Sundin sai runtua. Virallisesti puhuttaessa tuomitsen tietysti kaiken väkivallan, mutta kun Suomi - Ruotsi -maaottelussa tulee pientä mähinää, niin kyllä minä hieman lämpenen. Se on viihteellistä, Stiller sanoo.

- On hienoa että meillä on tällainen tapa purkaa väkivaltaa, Enbuske sanoi.

- Siellä missä on nuoria miehiä, siellä on väkivaltaa.

Jääkiekossa tapahtuvien tappeluiden nähtiin herättävän ajoittain liiallistakin moraalista hysteriaa.

Kuuntele Jääkiekkokierrosta ja keskustelua Yle Puheelta 18.03-21.30.