Suora

  • DreamHack Masters Spring 2020
  • Urheiluruutu

Ex-Leijonaluotsi löysi itselleen uuden seuran

Urallaan SM-liigassa HIFK:ta ja Jokereita ja Leijonia luotsannut Doug Shedden siirtyi takaisin Sveitsin pääsarjaan, mutta tällä kertaa valmennustehtävät odottavat Luganossa.

urheilu
Doug Shedden.
Doug Shedden. (Arkistokuva)EPA

Doug Shedden, 54, on sveitsiläisseura HC Luganon uusi päävalmentaja. Seura tiedotti (siirryt toiseen palveluun) tehneensä loppukauden mittaisen sopimuksen kokeneen kanadalaisluotsin kanssa. Luganon alkukausi on ollut todella haasteellinen, sillä liigan ennakkosuosikkeihin lukeutuva joukkue on voittanut vain kuusi kertaa 17 ottelustaan. Sijoitus on tällä hetkellä 10:s.

Luganossa pelaa tällä kaudella yksi suomalainen. Ilari Filppula on tehnyt neljä maalia ja antanut kuusi maalisyöttöä 15 pelaamassaan ottelussa.

Sveitsi ei suinkaan ole Sheddenille vieras maa valmentajana. Shedden luotsasi viime kaudella KHL-seura Medvescak Zagrebia, mutta sitä ennen hän viihtyi peräti kuuden kauden ajan sveitsiläisseura EV Zugin päävalmentajana.

Shedden muistetaan hyvin myös Suomesta, sillä hän luotsasi Leijonia kaudella 2007-08 ja tuloksena oli MM-kisoista pronssia. Kanadalainen toimi myös Jokerien päävalmentajana voittaen kahden kauden aikana kerran hopeaa. Suomeen siirryttyään hän toimi alkuun HIFK:n peräsimessä kaudella 2005-06.

Lähteet: HC Luganon nettisivut

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat