NHL-bisneksen karu puoli tuli tutuksi nuoremmalle Kapaselle: "Olihan se aluksi shokki"

Kasperi Kapanen oli kesällä osa isoa kauppaa, missä Toronto kauppasi supertähtensä Phil Kesselin Pittsburghiin. Kaupan myötä Kasperi Kapanen tekee läpimurtoaan nyt Toronton organisaatiossa.

urheilu
Kasperi Kapanen
Kasperi Kapanen.Yle

LOS ANGELES. Kasperi Kapanen, 19, sai kesällä maistaa heti NHL-uransa alkuun lajin bisnespuolta. Kapanen liikkui kuuden pelaajan suurkaupassa heinäkuun alussa Pittsburgh Penguinsista Toronto Maple Leafsiin. Kaupan iso palanen oli Leafsin Phil Kessel, joka nyt siis edustaa Pittsburghia.

Leafsin varatoimitusjohtaja Kyle Dubas puolestaan totesi kesällä Yle Urheilulle, että ilman Kasperi Kapasta Kessel ei olisi Torontosta Steel Cityyn siirtynyt.

- Se on tämän liigan bisnestä. He (Pittsburgh) saivat siinä hyvän pelaajan. Mutta olihan se totta kai aluksi shokki, Kapanen myöntää Yle Urheilulle.

Kolmas peli viikonloppuna on kropalle aika kova setti. Itsestään täytyy pitää tosi hyvää huolta, sen tässä on oppinut.

Kasperi Kapanen

Leafs saattaa silti olla Kapaselle pitkässä juoksussa hyvä vaihtoehto. Joukkue on nuorentumassa ja lisäksi NHL-joukkuetta johtaa lajin parhaisiin valmentajiin kuuluva Mike Babcock. Torontolla menee juuri nyt NHL:ssä heikosti, mutta se ei todennäköisesti ole pysyvä tila.

- Kun shokin jälkeen mietin asiaa tarkemmin ja enemmän, uskon, että pääsin aika hyvään seuraan pelaamaan. Mulla on täällä hyvät mahdollisuudet päästä pelaamaan taalajäällä. Olen kyllä tosi innoissani. Yritän pelata siihen malliin, että nostavat jopa tämän kauden aikana tai sitten tulevaisuudessa.

Kapasella voi olla Torontossa hieman helpompi tie NHL:ään.

- Ihan sama se on, ketä siellä pelaa, aina se on yhtä hankalaa. Vaikeaa se tulee olemaan ja mä tiedän sen. Kaikki sen tietää. Mutta olen valmiina haasteeseen ja yritän kaikkeni, että pääsisin sinne. Onko tie helpompi tai vaikeampi, en tiedä, mutta mahdollisuudet ovat hyvät, Kapanen uskoo.

Luottopelaajaksi

Mikä sitten erottaa Kapasen vielä NHL:stä? Vasta 19-vuotias nuorukainen voi edelleen kehittää fysiikkaansa moneltakin osin. Selvää on, että Kapasen vahvuudet ovat hyökkäyspäässä, mutta puolustuspelin sekä pienen kaukalon koukeroiden oppiminen vie aikansa.

Eikä Kapasella ole kiire ainakaan tämän kauden osalta.

AHL on monella tapaa Kapaselle hyvää koulua. Alhaalla Kapanen tottuu pieneen kaukaloon, saa paljon vastuuta, onnistumisia sekä itsevarmuutta. Vaikka Kapanen ei ole pelannut jokaisessa ottelussa toistaiseksi, niin pelaamissaan suomalaislaituri on saanut hyvin vastuuta.

On ollut paikkoja tehdä vaikka sata maalia. Tärkeintä silti on, että paikkoja tulee.

Kasperi Kapanen

- Paljon on tullut jääaikaa ja olen saanut olla ykkösylivoimassa. Olen tosi kiitollinen siitä. Haluan pelata jatkuvasti paremmin ja saada sitä kautta vielä enemmän vastuuta – tulla luottopelaajaksi. Mutta se pitää ansaita, kuten kaikissa liigoissa, oli se sitten KalPa tai Toronto.

Nuorille pelaajille haasteena on usein tasaisuus. Hyvin on pystyttävä pelaamaan joka ilta. Tämä taas vaatii valtavasti töitä kaukalon ulkopuolella, jotta pelaaja on valmis fyysisesti AHL:n kolmen ottelun viikonloppuihin.

- Pelit tulee lyhyellä tahdilla. Täytyy muistaa kaikin tavoin pitää kropasta huolta. Kolmas peli viikonloppuna on kropalle aika kova setti. Itsestään täytyy pitää tosi hyvää huolta, sen tässä on oppinut. Kun tämän hoitaa ja peli kulkee, niin sen huomaa muutkin - isommatkin herrat.

”Odotan enemmän”

Kapanen on pelannut AHL:ssä toistaiseksi neljä ottelua ja onnistunut näissä kahdesti maalinteossa. Marliesilla on hyvä ja kokenut joukkue AHL:ään, joten Kapaselle on voittavassa joukkueessa oiva mahdollisuus onnistumisiin, sillä vastuuta tulee hyvin ylivoimia myöten.

Maali joka toiseen peliin on Kapasen kaltaiselle pelaajalle hyvä tahti.

- On ollut paikkoja tehdä vaikka sata maalia, Kapanen aloittaa.

- Tärkeintä silti on, että paikkoja tulee. Paremmalla prosentilla pitää jatkossa laittaa kiekkoa pussiin. Ampua pitää myös enemmän, sillä eivät ne maalit syöttämällä synny. Maali joka toisessa matsissa on ookoo suoritus, mutta kyllä mä itseltäni enemmän odotan, Kapanen vaatii.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat