1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Ässä-luotsi paikallisderbyn alla: "Ei voi syyttää pelaajia, etteivätkö he olisi yrittäneet"

Ässien ja Lukon kohtaamisissa on aina erityinen lataus. Ennen lauantain peliä Ässien päävalmentaja Pekka Rautakallio korostaa yritteliäisyyden merkitystä.

Pekka Rautakallio. Kuva: Tomi Hänninen

Jääkiekkohurmos tulee nousemaan korkealle kun Ässät kohtaa Lukon Porin Isomäen hallissa. Joukkueet kohtasivat edellisen kerran SM-liigan avauskierroksella. Silloin Lukko voitti 1-0. Nyt porilaiset aikovat ottaa revanssin.

Ässät pelasi viimeksi keskiviikkona. Porissa on valmistauduttu huolella Satakunnan derbyyn raumalaisia vastaan.

- Ollaan kerätty energiaa ja se koitetaan hyödyntää Lukkoa vastaan. Pyrkimys on jättää jokainen hikipisara jäälle työnteon merkeissä, kertoo Ässien valmentaja Pekka Rautakallio.

Rautakallio korostaa yritteliäisyyden merkitystä.

- Sama yritteliäisyys tulisi ylläpitää. Ei voi syyttää pelaajia, etteivätkö he olisi yrittäneet. Kovalla työnteolla palkinto tulee kun jaksetaan painaa loppuun asti.

Ässien maalivahti Andreas Bernard on ollut joukkueensa tukipilari tällä kaudella. Bernardin torjuntaprosentti on yli 93.

- Bernard on pitänyt meidät joka ilta pelissä siten, että meillä on aina ollut mahdollisuus voittaa. Hän on hoitanut ruutunsa erinomaisesti. Me muut pyrimme tekemään hänen iltansa helpoksi, kehuu Rautakallio.

Ässien ja Lukon kohtaamisissa on aina erityinen lataus.

- Paikallisderby, lauantai-ilta ja halli tulee olemaan todennäköisesti täynnä. Nämä tekijät luovat erinomaisen ilmapiirin hyvälle jääkiekko-ottelulle, ennakoi Rautakallio.