Liivikin vinkit Movemberiin: Inkivääri kasvattaa viiksiä

Movember yhtenä teemana lauantain jääkiekkokierroksella Yle Puheella alkaen 16.30.

Bluesin Siim Liivik saa Pelicansin Ben Bloodin hanskasta kasvoihinsa. Kuva: Lehtikuva

- Miesten sairauksista ei ehkä niin paljon puhuta. Koen miehenä, että on tärkeää tuoda miestenkin sairauksia esiin.

Näin perustelee Bluesin Siim Liivik sitä, miksi hän on kokenut jo alusta tärkeäksi olla mukana nyt jo tutuksi tulleessa marraskuisessa Movember-kampanjassa. Movemberilla halutaan kasvattaa tietoisuutta miesten eturauhas- ja kivessyövästä.

Liivik oli yhdessä joukkuekavereidensa Camilo Miettisen ja Mikael Kurjen kanssa etujoukoissa kasvattamassa viiksiä liigajäillä kampanjan vasta rantauduttua Suomeen Pohjois-Amerikasta. Aikana jolloin Liivikin naamakarvankasvukin oli aivan toista luokkaa kuin mitä se on tänä päivänä.

- Silloin kun aloitettiin kasvattamaan amis-viiksillä, niin jengi oli, että mikä juttu toi on. Värjäiltiinkin viiksiä ja jengi oli ihmeissään ja kyseli. Ja kun sitten selvisi ettei kyseessä ole mikään pelkkä läppä vaan että takana on tärkeää asiaakin, kyllä se kiinnosti - varsinkin miehiä, Liivik muistelee.

Liivik on jälleen tänäkin vuonna mukana kampanjassa ja muistelee toissavuonna keränneensä jopa tuhansia euroja hyväntekeväisyyteen.

Koppihuumoria synkkään marraskuuhun

Movember-kampanja on hyvän asian puolesta,  mutta huumoria unohtamatta. Liivikin mukaan se tuo  myös kaivattua piristystä liigajoukkueiden pukukoppeihin kauden synkimpänä aikana. Toisten viiksienkasvun seuraaminen ja kuittailu kuuluvat asiaan. Liivik itsekin on aikanaan saanut oman osansa.

- Olikohan se Kuhdan Kibe (Kimmo), joka heitti, ettei kannata froteepyyhkeellä ainakaan naamaa pyyhkiä. Lähtevät viimeisetkin viikset pois, Liivik muistelee niitä aikoja, jolloin hänellä ei parrankasvu ollut siis vielä sitä luokkaa mitä tänä päivänä.

- Olen kuullut, että kun syö tai juo paljon inkivääriä, se kasvattaisi viiksiä. Joka vuosi pitää kokeilla itsekin aina jotain uutta jolla viikset saisi tuuheammiksi, Liivik jatkaa hymyillen.

Eniten Liivik odottaa, mitä entinen joukkuekaveri, nykyisin KooKoossa pelaava Mikael Kurki saa tänä vuonna aikaiseksi.

- Toivottavasti se värjää ne… Tai itse asiassa voisikin pitää ne blondeina. Jotain permanenttia voisi hakea niihin. Niitä odotan isosti. Oon kahdesta asiasta ”Jimmylle” kateellinen; viiksistä ja isoista hauiksista. Joten, ne viikset on ehdottomasti odottamisen väärti, Liivik naureskelee.

Movember yhtenä teemana illan jääkiekkokierroksella Yle Puheella alkaen 16.30. Studiossa Movember Suomesta Jarno Salmivuori, Yle Urheilun asiantuntija Marko Tuulola ja studioemäntä Nina Vanhatalo. Illan ottelut HPK – HIFK, Ilves – KooKoo, KalPa – JYP, Kärpät – Tappara, SaiPa – Sport, TPS – Blues ja kello 18.30 alkava Ässät – Lukko.