Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Konkari Sjölund Ruotsin mestariksi – suurseurat jäivät nuolemaan näppejään

Daniel Sjölundin edustama IFK Norrköping voitti ensimmäisen jalkapallon Ruotsin mestaruutensa 26 vuoteen. Suurseurat AIK ja IFK Göteborg haaveilivat mestaruudesta ennen päätöskierrosta, mutta Norrköping haki 2-0-voiton Malmön vieraana ja otti kultaa.

urheilu
Daniel Sjölund
Daniel Sjölund (arkistokuva).YLE

IFK Norrköping on voittanut jalkapallon Ruotsin mestaruuden. Asia varmistui Allsvenskanin lauantaisella päätöskierroksella, kun joukkue voitti hallitsevan mestarin Malmön vieraissa 2-0.

Pitkän uran Ruotsin kentillä tehnyt Daniel Sjölund pelasi täydet minuutit Norrköpingin paidassa ja otti uransa kolmannen Ruotsin mestaruuden. Edelliset tulivat vuosina 2003 ja 2005 tukholmalaisen Djurgårdenin paidassa.

Norrköping voitti mestaruuden viimeksi 26 vuotta sitten vuonna 1989. Perinteisemmät suurseurat IFK Göteborg ja Tukholman AIK haaveilivat nekin mestaruudesta, mutta jäivät jälleen ilman kultaa.

Molemmilla oli mahdollisuudet mestaruuteen ennen päätöskierrosta, mutta se olisi vaatinut Norrköpingin kompurointia. Riku Riskin Göteborg pelasi 2-2-kotitasapelin Kalmaria vastaan, ja AIK jäi 1-1-tasuriin Örebroa vastaan.

Hopeamitalit menivät IFK Göteborgille ja pronssit AIK:lle. Sarjasta putoavat Halmstad ja Åtvidaberg, Falkenberg joutuu karsintaan.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat