1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Ässien mallikas avauserä ei riittänyt - Satakunta on yhä sinikeltainen

Ässät ja Lukko antoivat täydelle Isomäki Areenan juuri sitä mitä odotettiin.

Toni Koivistolla (kuvassa) on neljä voittomaalia tällä kaudelta - yhtä monta kuin seurakaveri Aaron Gagnonilla. Kuva: Tomi Hänninen

Vääntö oli tiukka, ripeäotteinen, värikäs ja mukaansatempaava - mutta myös yllättävän siisti.

Ässät vei avauserän, mutta Lukko toisen ja sillä kolme pinnaa Raumalle.

- Halli täynnä ja pelaajat mittasivat itsestään ulos mitä pystyivät. Eka erä oli meidän heikoin hetki. Laskujemme mukaan vain kaksi paikkaa ja Ässät teki kaksi, availi Lukko-valmentaja Risto Dufva.

- Toinen erä ja siitä eteenpäin me ansaitsimme mielestäni voiton. Yitettiin pitää aktiviteettia yllä. Hyvä suoritus joukkueelta. Näin voimistellaan tuloksen eteen, lopetti RD.

Pekka Rautakallio ei hänkään paljon selitellyt, vaan painotti omiensa hyvää ensi erää. Siihen hän oli tyytyväinen.

- Lopussa oli vielä mahdollisuus tasoittaa. Tiedän kyllä tarkkaan mistä kaikesta tämä johtuu ja teemme töitä sen eteen, että saamme korjattua suunnan. Julkisesti en halua kritisoida tuomaritoimintaa, tiivisti porilainen.

Ässät istui kolme ja Lukko ainoastaan yhden kakkosen. - Ehkä vain se yksi jäähy Lukolla kertoo aika paljon.

Ässät pelasi uusituin ketjuin ja lopussa koostumuksia muutettiin vielä tiiviimpään suuntaan.

- Aika paljonkin ja ne toimivat ihan positiivisesti. Kundit joutuvat sopimaan aina silloin  uusia asioita keskenään. Ne eivät tule kuitenkaan aina joka vaihdossa esiin, mutta esimerkiksi Gratton, Mullane ja Ahlgren pelasivat erinomaisesti tänään, tilitti "Rocky".

Ainakin yksi asia tuomaristolta jäi hoitamatta. Ässien molari Andreas Bernard lähti verta valuen kyyryasennossa kaukalosta toisessa erässä. Kukaan ei puhdistanut selviä verijälkiä.

- Joo pari tikkiä leukaan laitettiin. Halusin jatkaa ehdottomasti. Vauhdikas peli ja ehkä olisi voinut antaa enemmän jäähyjä. Olisi meilläkin ollut enemmän mahdollisuuksia ylivoimalla. Vähän säikähdin, kun maila siihen kävi ja verta tuli, jutteli Ässä-veskari varsin tyynenä. "Andy" palasi kehään heti kolmannen erän alkuun ja torjui loppuun asti.

**Jouko Färd, Pori **