Suora

  • Tukholman Dota 2 -major: Finaalit
  • March Madness: Tennessee - Iowa
  • Taitoluistelun MM, loppunäytös
  • Oskari Mörö ja kiduttava epätietoisuus
  • March Madness: North Carolina - Washington
  • Urheiluruutu
  • March Madness: Virginia Cavaliers - Oklahoma 25.3.

Jouni Pellinen päättää ski cross -uransa

Urallaan MM-hopealle yltänyt Pellinen palaa tulevaksi kaudeksi alppihiihdon pariin, tällä kertaa valmennuspuolelle.

urheilu
Jouni Pellinen kuvassa
Inka Henelius

Ski crossin maailmancupissa vuodesta 2008 laskenut Imatran Urheiijoiden kasvatti Jouni Pellinen päättää uransa freestylelaskijana. Pellinen ilmoitti päätöksestään lauantaina SkiExpo-messuilla. Pellisen parhaimpiin saavutuksiin kuuluu MM-hopea vuodelta 2011. Päätös lopettamisesta ei tapahtunut helposti.

- Kyllä se on ollut mielessä pitkään. Tuntui, että enää ei paukut riitä seuraavalle kisakaudelle. Motivaatio alkoi hiipua eivätkä tuloksetkaan enää olleet sitä mitä haluaisin. Itsellä ei enää ollut sitä samaa paloa lajia kohtaan, joten järkisyistä tulin tähän päätökseen, kommentoi Pellinen.

Pellinen aloitti alppihiihtouransa jo varhaisessa vaiheessa; suksille mies nousi viisivuotiaana. Keväällä 2008 Pellinen päätti lopettaa alppihiihdon ja vaihtaa freestylen puolelle ski crossiin.

Ski cross uransa parhaimpiin muistoihin Pellinen nostaa kauden 2010-2011.

- Se on pidempi kokonaisuus, joka on jäänyt hyvin mieleen. Ensimmäinen voitto maailmancupissa, kokonaiskilpailun kolmas sija sekä kirkkaimpana kruununa arvokisamitali MM-kisoista.

Maailmancup- ja arvokisojen lisäksi Pellinen kutsuttiin kahdesti myös laskemaan arvostettuihin X-Games kilpailuihin.

Tulevalle kaudelle Pellinen tekee paluun takaisin alppihiihdon puolelle, tällä kertaa valmentajan roolissa. Hän on mukana yksityiseltä pohjalta toimivassa valmennustiimissä, joka koostuu brittiläisestä sekä suomalaisista laskijoista.

- Tällä hetkellä olen tehnyt sopimuksen yhdelle kaudelle. Sen jälkeen katsotaan jäänkö lajin pariin pitemmäksikin aikaa, Pellinen kertoo.

- Valmentamisessa olen nyt alkuun päässyt nauttimaan uutuuden viehätyksestä. Joka päivä oppii uutta ja valmennustyö on lähtenyt hyvillä mielin käyntiin.

Lähteet: Ski Sport Finlandin tiedote

Suosittelemme

Tuoreimmat