Suora

  • E-jalkapallon Suomen cup

MTV: Poliisi tutkii Selänteen kirjan tekijän velkasotkuja

Poliisi on aloittanut rikostutkinnan Teemu-kirjan kirjoittajan Ari Mennanderin velkariidoista, kertoo MTV.fi.

urheilu
Ari Mennander
Ari Mennander on Teemu-kirjan kirjoittajaYle

MTV (siirryt toiseen palveluun) uutisoi, että Helsingin poliisin talousrikosyksikkö on käynnistänyt rikostutkinnan koskien media-alan yrittäjän Ari Mennanderin velkariitoja.

Jääkiekkoilija Teemu Selänteestä kertovan Teemu-kirjan kirjoittanut Mennander on sekä henkilökohtaisesti että yrityksensä kautta satojatuhansia euroja velkaa lukuisille tahoille. Velkojina on myös urheilumaailman tunnettuja nimiä.

Viime vuonna julkaistu Mennanderin Teemu-kirja on kaikkien aikojen myydyin suomalainen urheilukirja. 80 000 kappeleen myynnillään se oli myös viime vuoden ostetuin tietokirja.

MTV:n mukaan Mennanderin velkojat eivät ole saaneet saataviaan myyntiennätyksen rikkoneen kirjan tuotoista. Ainakin yksi velkojista on jättänut kesäkuussa poliisille tutkintapyynnön, jossa pyydettiin selvittämään onko Mennander syyllistynyt törkeään velallisen epärehellisyyteen ja törkeään petokseen.

Poliisin aloittamassa esitutkinnassa selvitetään, mistä velkasotkuissa on kysymys. Poliisi on vahvistanut MTV:lle aloittaneensa esitutkinnan, mutta ei ota kantaa rikosnimikkeisiin.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus on myös keskeyttänyt Mennanderin velkaantuneen Mennu-Median saneerausmenettelyn, koska kirjan tuotosta viime joulukuussa luvattuja tuloja ei ole tuloutettu yritykselle.

Päivitys 19.53: Ari Mennander ei halunnut kommentoida esitutkintaa Yle Urheilulle.

Lähteet: MTV.fi

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat