Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

SVT:n toimittaja joutui pakenemaan suorasta lähetyksestä ennen Mestarien liigan ottelua Ukrainassa – "Piru, miten pelottavaa"

Lvivissä on ollut levotonta ennen Shakhtar Donetskin ja Malmö FF:n välistä Mestarien liigan kohtaamista. Malmön kannattajia on jahdattu, ja nyt SVT:n toimittajakin joutui pakenemaan ihmisjoukkoa.

urheilu
SVT, Expressen ja Malmö Ukrainassa.
Kuvankaappaus Expressenin verkkosivuilta

Ruotsalaislehti Expressen kertoo, että Ruotsin SVT:n toimittaja joutui pakenemaan tiistaina kesken suoran lähetyksen Ukrainassa, jonka kaupungissa Lvivissä Malmö FF pelaa tiistai-iltana Shakhtar Donetskia vastaan Mestarien liigan ottelussa.

Reportteri Chris Härenstam oli juuri haastattelemassa Malmö-kannattajaa turvallisuusasioista, kun haastattelu keskeytyi naisen huutoon "Niitä tulee kokonainen jengi!" Joukkio ihmisiä juoksi kohti haastattelutilannetta.

Härenstam joutui pakenemaan tilanteesta, mutta pääsi turvaan.

- Piru, miten pelottavaa. Olen todella järkyttynyt. Täällä on joukko, joka selvästi jahtaa Malmön kannattajia. Se on voinut olla suunniteltua, sillä tätä on jatkunut koko päivän, Härenstam totesi Expressenin mukaan.

Maanantaina joukko naamioituja miehiä hyökkäsi jo Malmön fanien kimppuun, ja yksi kannattaja jouduttiin kuljettamaan sairaalahoitoon.

Härenstam ja kuvaaja Fredrik Pilheden tulevat saamaan erityistä suojelua ennen ottelua.

- He ovat nyt hotellilla, ja ovat saaneet ohjeistuksen pysyä siellä toistaiseksi. Heille järjestetään turvakuljetus stadionille, kertoi SVT:n urheilupäällikkö Per Yng Expressenille.

Suomen aikaa kello 21.45 alkava ottelu pelataan Lvivissä, koska Shakhtarin kotikaupunkia Donetskia pidetään liian vaarallisena paikkana Ukrainan kriisin takia.

Joukkueet kohtasivat ensimmäisen kerran kaksi viikkoa sitten Ruotsissa, ja silloin Malmö otti 1-0-voiton.

Lue Expressenin alkuperäinen uutinen täältä. (siirryt toiseen palveluun)

Lähteet: Expressen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat