Suora

  • Jalkapallon Saksan cup, loppuottelu RB Leipzig - Bayern München

Raannan tempaus johti uuteen lempinimeen – "Jenkit ovat ihmetelleet"

Yle Urheilu tapasi huippuvireessä kautensa aloittaneen Antti Raannan New Yorkissa. Suomalaisvahti kertoi saaneensa uuden lempinimen Rangersin pukukopissa.

urheilu
Antti Raanta.
Christian Vuojärvi

*NEW YORK. *Hienosti NHL-kauden New York Rangersissa aloittanut Antti Raanta kertoo kotiutuneensa uuteen kaupunkiin hyvin. Raanta muutti kesän aikana Chicagosta New Yorkiin ja väijyy nyt pelipaikkaa Rangersin kakkosmaalivahtina.

Raannan rooli on selkeä: hän on Rangersin kakkosveskari, kun ykkösmaalivahti on ruotsalainen Henrik Lundqvist. Torjuntavastuuta otteluissa tulee vaihtelevasti.

- Koitan löytää pelirytmin harjoituksissa. Pitää yrittää tehdä peli niistä treeneistä. Välillä tulee näitä viikkoja, että joukkueella on vaan pari ottelua. Silloin ei välttämättä pääse pelaamaan. Jos on kolmen tai neljän ottelun viikko, niin silloin tietää ainakin, että saa torjua vähintään yhdessä matsissa. Pyrin olemaan virkeänä aina kun pääsen maalille, Raanta sanoi Yle Urheilun haastattelussa.

Henrik Lundqvistia kutsutaan Kuninkaaksi. Kokenut "Kunkku" on tehnyt Raantaan vaikutuksen.

- Kaikilla on kova kunnioitus Henkeä kohtaan. Hän on rauhallinen ja keskittyy huolella. Lundqvist ei missään tapauksessa ole kopissa ylitse muiden. Minulla on enemmän virtaa kuin kokeneella kaverilla. On täytynyt rauhoittua välillä, ettei mene koko ajan höpöttämään ja sähläämään siihen viereen jotakin. Mahtavaa nähdä, miten yksi maailman parhaista maalivahti toimii. Kova työnteko oikeastaan siinä vaan näkyy, luonnehti Raanta joukkueensa ykkösveskaria.

Raannan Muumi-teemainen maski nousi syksyllä otsikoihin Suomessa. Maski sai huomiota vähintään yhtä paljon kuin Rannan otteet maalilla.

- Kesän aikana ideoitiin maskimaalarin kanssa, mitä tehdään. Ajateltiin että olisi kiva viedä jotain suomalaista Nykiin. Ensin mietin, että Muumi-teema on lapsellinen. Se kuitenkin tehtiin. Sillä saatiin ainakin hauskuutta ja huumoria. Siinä kävi vaan pikku kömmähdys. Olisi tietty pitänyt kysyä lupa Muumi-yhtiöltä. Pääsipähän Muumikin tuulettumaan vähän ulkomaille, Raanta kertasi.

Raanta sai maskin takia myös uuden lempinimen.

- Lundqvist kutsuu minua nykyään Muumipeikoksi, Mumintrollen. Jenkit ja kanukit ovat kyselleet, että mikä juttu tämä on. Ei ole muumijuttu vielä oikein auennut näille, vaikka olen toki yrittänyt kovasti kertoa, suomalaisvahti naureskeli.

Raanta on päässyt pelaamaan kahdessa ottelussa tänä syksynä. Molemmilla kerroilla hänet on valittu pelin parhaaksi pelaajaksi.

Christan Vuojärvi

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat