Suora

  • Ampumahiihdon MC, naisten pikamatka, Hochfilzen
  • Elävä arkisto esittää
  • Ampumahiihtäjä Dorothea Wierer - lintsaajasta maailman parhaaksi
  • Lumilautailun MC: Montafon, lumilautakrossi
  • Lumilautakrossi, Montafon
  • Ampumahiihdon MC, miesten pikamatka, Hochfilzen

Kummola esittää nuuskan totaalikieltoa jääkiekkoon

Jääkiekkoliiton väistyvä puheenjohtaja Kalervo Kummola aikoo esittää liittohallituksessa nuuskan hyllyttämistä lajin parista.

urheilu
Nuuskapurkkeja
Suomalaisen jääkiekon nokkamies on johtanut lajiliittoaan vuodesta 1997. Nyt Kummola aikoo kuitenkin väistyä sivuun puheenjohtajan paikalta kesken kolmivuotiskautensa. Aamu-tv:n haastattelussa hän kertoi aikovansa ehdottaa viime töikseen nuuskan täyskieltoa jääkiekkoon.

Suomen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola ajaa nuuskan totaalikieltoa jääkiekon piirissä. Kummola ilmoitti ajatuksestaan Ylen Aamu-tv:ssä.

- Meillä on huomenna liittohallituksen kokous ja aion esittää nuuskan totaalikieltoa. Jos hallitus sen hyväksyy, asia menee valtuustoon. Nuuska on selkeä ongelma jääkiekossa ja monessa muussa lajissa, Kummola sanoi.

- Nuuska on ensinnäkin terveydellinen riski ja eettinen ongelma. Jäähalleilla ja joka puolella sitä näkyy, kun käytävillä pyörii.

Lajin parissa moni tunnettu pelaaja ja valmentaja käyttää nuuskaa. Kummolan mukaan mitään lievennyksiä esitykseen ei ole tarjolla.

- Esitys tulee olemaan nollatoleranssi, se on selvä juttu.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat