Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Leijona-vahti Harri Säteri lähikuvassa – "Musta on tarttunut hyvin"

Harri Säteri pelaa lauantaina A-maajoukkueuransa toisen ottelun. Pohjois-Amerikasta viime kaudeksi Eurooppaan palannut toijalalaisvahti on ollut alkukaudella KHL:n parhaimpia pelaajia.

urheilu
harri säteri
Katso video klikkaamalla kuvaa.

Harri Säteri ei ole Suomen jääkiekkomaajoukkueen tunnetuin nimi Helsingin EHT-turnauksessa, mutta 25-vuotias maalivahti on ehtinyt nähdä urallaan jo paljon.

Tapparassa läpimurtonsa SM-liigaan kuusi vuotta sitten tehnyt Säteri lähti keväällä 2011 Pohjois-Amerikkaan jahtaamaan NHL-unelmaa.

San Jose Sharksin kesän 2008 neloskierroksen varaus sai neljän kauden aikana vyölleen yli sata AHL-ottelua, mutta ei päässyt NHL-miehistössä luukkuvahdin roolia pidemmälle.

- Varmasti olen kasvanut (niistä ajoista) veskarina. Silloin oli nuoruuden intoa todella paljon. Nyt ainakin toivon, että olen parempi maalivahti, Säteri kertoi.

Muistaakseni pelasin ihan hyvän ottelun. Sen jälkeen oli hyvät fiilikset.

Harri Säteri viiden vuoden takaisesta Leijona-debyytistään.

Säteri jätti Worcesterin ja Sharksin organisaation taakseen kauden 2013-14 jälkeen ja päätti hakea uusia tuulia KHL:stä. Uusi työpaikka löytyi Vitjaz Podolskin riveistä. Toijalalaisvahti on ollut KHL:n alkukaudella joukkueensa paras pelaaja ja sarjan parhaimpia maalivahteja.

- Hyvältä on totta kai tuntunut. Tuntuu, että musta on tarttunut. Oma kausi on mennyt hyvin ja joukkueenakin olemme pelanneet hyvin. Ei siellä yksin pärjätä, Tapparan kasvatti kertoi.

Leijonissa Säteri esiintyi edellisen – ja toistaiseksi ainoan kerran – viisi vuotta sitten Tukholman EHT-turnauksessa. Tuolloin hän torjui A-maajoukkuedebyytissään Tshekin vakuuttavasti nurin maalein 4-1.

- Se on hieno muisto. Muistaakseni pelasin ihan hyvän ottelun. Sen jälkeen oli hyvät fiilikset. Se antaa uskoa ja tuo itseluottamusta sille, että pystyn tällä tasolla pelaamaan.

Säteri myöntää, että on debyyttinsä jälkeen odottanut paluutaan Leijoniin.

- On se ollut takaraivossa, että olisi hienoa päästä pelaamaan. Hienoa, että nyt tuli kutsu. -- Tavoitteenani on olla niin paljon kuin mahdollista mukana Leijonissa. Olisihan se hienoa olla mukana MM-kisoissakin.

Katso Säterin haastattelu kokonaisuudessaan yllä olevalta videolta!

Suomi ja Tshekki iskevät yhteen lauantaina kello 17. Lähetys TV2:ssa alkaa kello 16.25.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat