1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Jokerivahti koki kovia Ruotsin harjoituksissa – "Pahinta, missä olen ollut mukana"

Kovalaukauksinen Patrik Hersley ampui kiekon suoraan Jokerit-vahti Henrik Karlssonin maskin ristikkoon Ruotsin jääkiekkomaajoukkueen harjoituksissa.

Henrik Karlsson torjui Tre Kronorin maalilla myös viime kaudella, tässä Suomea vastaan. Kuva: Tomi Hänninen

Ruotsalainen Aftonbladet kertoo, että Jokerien maalivahti Henrik Karlsson koki kovia Ruotsin maajoukkueen viimeistelyharjoituksissa ennen torstai-illan EHT-ottelua Tshekkiä vastaan.

Puolustaja Patrik Hersley lämäsi kiekon suoraan Karlssonin maskin ristikkoon, ja maalivahti putosi hetkeksi jään pintaan keräilemään itseään.

Ristikko meni laukauksen voimasta rikki, ja joukkuetoverit menivät heti Karlssonin luokse katsomaan, onko vahti kunnossa.

- Pahinta, missä olen ollut mukana. Päässäni pyöri hetken ja tunnen oloni yhä vähän sekavaksi. Isoin osuma tuli nenääni, Karlsson kertasi Aftonbladetin verkkosivuilla.

Tapaus sattui, kun Karlsson seurasi maalillaan viime kaudella Jokereissa loistanutta Linus Omarkia, joka kiersi maalin nopeasti ja syötti Hersleylle. Tämä laukoi kiekon juuri silloin, kun Karlsson käänsi päänsä kohti.

- Se oli puhdasta epäonnea. Hän kääntyi juuri samalla hetkellä, kun lauoin. Onneksi ei käynyt sen pahemmin, Hersley sanoi.

Hersley tunnetaan kovasta lyöntilaukauksestaan, joka on yksi kovimmista koko jääkiekkomaailmassa.

Jo aiemmin oli päätetty, että Viktor Fasth torjuu Tshekkiä vastaan, ja Karlsson saa vastuuta Venäjää vastaan lauantaina Helsingissä.

Lue Aftonbladetin alkuperäinen juttu tästä (siirryt toiseen palveluun).