1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Jagr: Kyllä, kysyin Jarkko Ruutua joukkueeseeni

Jaromir Jagr ja Jarkko Ruutu muistetaan etenkin maajoukkueiden kautta arkkivihoillisina, mutta aika on kullanut muistot ja sotakirveet on haudattu. Viime kaudella Jagr kyseli Ruutua omistamaansa joukkueeseen.

Jaromir Jagr (vas.) ja Jarkko Ruutu kamppailemassa kiekosta. (Arkistokuva) Kuva: EPA

**ANAHEIM. **Kaikkihan sen muistavat. Torinon olympialaiset talvella 2006, missä Jarkko Ruutu taklasi kovalla vauhdilla laidan lähellä kyykyssä ollutta Jaromir Jagria. Tshekkitähti poistui taklauksen jälkeen kaukalosta vertavuotavana. Eikä kaksikon värikkäät kohtaamiset olympialaisiin rajoitu.

Nyt kaunat on kuitenkin kuitattu, kuten Jarkko Ruutukin Ali Jahangirin ohjelmassa taannoin totesi. Ruutu kertoi Jagrin kyselleen tämän veljeltä Tuomolta New Jerseyssä viime kaudella, mitä Ruutu puuhailee. Jagr olisi tarvinnut pelaajaa omistamaansa HC Kladno -joukkueeseen Tshekin Extra-liigaan.

Yle Urheilu tapasi Jagrin keskiviikkona Anaheimissa ja tiedusteli tarinan paikkaansa pitävyyttä. Jagria alkaa heti naurattamaan.

- Kyllä! Tarvitsin kovaa kaveria joukkueeseen ja kysyin Tuomolta, mitä Jarkko tekee nykyään. Mutta enää en tarvitse, Jagr naureskelee.

Myös Jagr toteaa, että menneet ovat menneitä.

- Ei minulla ole mitään häntä vastaan. Ne tilanteet olivat jääkiekkoa. Hän teki kaikkensa pysäyttääkseen minut. Minä tein kaikkeni voittaakseni hänet. Normaalihommia, Jagr jatkaa.

Kysyttäessä mielipidettä Ruudun NHL-urasta, Jagr kysyy nauraen heti alkuun, vieläkö Ruutu pelaa.

- Jarkko pelasi aina kovaa. Hänen kaltaisensa pelaajat ovat sellaisia. Rakastat heitä, kun he pelaavat omassa joukkueessasi. Jokainen joukkue tarvitsee Jarkon kaltaisia pelaajia. He ovat kovia ja menevät vastustajan parhaiden pelaajien ihon alle, Jagr vakavoituu.

Jagr muistuttaa, että harva nelosketjun pelaaja pelaa NHL:ssä 652 ottelua, kuten Ruutu. Tai kuten tuhat ottelua tällä kaudella täyteen saanut Ottawan Chris Neil.

- Etenkin, kun peli on muuttunut. Kaksikymmentä vuotta sitten nelosketjun pelaajat olivat ainoastaan kovia. Nyt jokaisen pitää osata pelata jääkiekkoa. Nyt jos pelaat nelosessa, sinun pitää osata taklata, tapella ja pelata, Jagr tietää.