1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Kekäläinen ja Ruutu jälleen yhdessä: "Tiedän, millä intensiteetillä Jarkko lähtee näin hommiin"

Jarmo Kekäläinen ja Jarkko Ruutu ovat tehneet vuosien saatossa yhteistyötä eri seuroissa. Nyt kaksikon yhteistyö jatkuu Columbuksen NHL-seurassa, mihin Kekäläinen palkkasi Ruudun turhia miettimättä.

Kuva: Lehtikuva

**LOS ANGELES. **Jarmo Kekäläinen palkkasi Jarkko Ruudun tänä syksynä jo kolmannen kerran tämän uralla. Tosin nyt Ruutu ei enää vedä jääkiekkovarusteita päälleen, vaan keskittyy kehittämään Columbuksen NHL:ään varaamia nuoria jääkiekkoilijoita.

Aiemmin Kekäläinen ja Ruutu tekivät yhteistyötä muun muassa HIFK:ssa 1990-luvun lopulla sekä myöhemmin 2000-luvulla Jokereissa Kekäläisen toimiessa toisen helsinkiläisseuran managerina.

Kun Jarkko Ruutu lopetti pelaajauransa viime kauteen, Kekäläisen ei kauaa tarvinnut miettiä Ruudun palkkaamista.

- Jarkko on mulle tuttu kaveri pitkän ajan takaa. Tiedän hänen intohimon lajiin sekä työmoraalin. Tiedän kyllä, millä intensiteetillä Jarkko lähtee näihin hommiin. Hän haluaa varmasti tehdä uraa NHL:ssä ja jääkiekkoammattilaisena ylipäätään. Hän on valmis tekemään paljon työtä sen eteen, Kekäläinen avaa perusteita.

Eikä Kekäläinen unohda mainita Ruudun tietopankin merkitystä valinnassa.

- Jarkolle on kertynyt paljon tietoa matkan varrelta. Hän pelasi kuitenkin yli 650 NHL-ottelua ja se on kunnioitettava saavutus. Eikä kyse ei ollut taitavimmasta kaverista, mutta millainen luonne ja määrätietoisuus hänessä on, niin sille pitää nostaa hattua.

Ruutu toimii jatkossa Columbuksen pelaajankehittämisosastolla yhdessä entisen Jackets-pelaajan Chris Clarkin kanssa. Clark hoitaa työtään enemmän Pohjois-Amerikan, Ruutu Euroopan päässä. Käytännössä Ruutu on jopa päivittäin tekemisissä Jackets-varausten kanssa.

Kehittynyt teknologia näyttelee Ruudun arjessa isoa roolia.

- Kommunikaatiovälineet ovat kehittyneet. Jarkko esimerkiksi saa iPadiin materiaalia pelistä, vaikka ei ole itse ollut paikalla. Siitä Jarkko pystyy leikkaamaan klippejä, puhumaan päälle, kirjoittamaan päälle ja lähettämään ne vaikkapa pelaajan puhelimeen.

- Teknologia antaa todella hienon mahdollisuuden pojille tehdä kehitystoimintaa. Ja toki täällä Pohjois-Amerikan päässä kehitysvalmentajilla on myös mahdollisuus päästä jäälle joukkueen kanssa, näyttämään pelaajille ihan kädestä pitäen asioita, Kekäläinen lisää.