Suora

  • DreamHack Open Fall 2020

Roger Federer, olisiko nyt aika hävitä Jarkko Niemiselle? - "Heh, jos jossain, niin täällä"

Roger Federer saapui Suomeen yksityiskoneella sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Kone laskeutui Helsinki-Vantaan liikelentoterminaaliin noin kello yksi yöllä.

urheilu
Roger Federer
Roger Federer.EPA

Roger Federer pelaa maanantai-iltana Jarkko Niemisen tennisuran jäähyväisottelussa Helsingin Areenassa. Olympiavoittaja sekä moninkertainen Grand slam-voittaja Roger Federer on kohdannut Jarkko Niemisen ATP-tasolla 15 kertaa. Sveitsiläinen ei ole hävinnyt Niemiselle vielä kertaakaan.

Joko nyt olisi aika hävitä Niemiselle?

- Heh, jos jossain, niin täällä, naurahtaa hyväntuulinen Federer Yle Urheilun haastattelussa.

- Jarkko on varmaankin vaikea voitettava kotimaaperällään. Me kohtasimme minun kotikaupungissani Baselissa ja hän antoi minun voittaa siellä, joten ehkä nyt pitäisi antaa hänen voittaa, sanoo Federer.

Nieminen ja Federer ovat lähes samanikäisiä. Nieminen on syntynyt vain kaksi viikkoa aikaisemmin. He ovat tunteneet jo pitkään ja harjoitelleet paljon yhdessä.

Federerin ensi visiitti Suomessa alkoi keskellä yötä

Peräti 17 Grand Slam-turnausta voittanut Federer saapui Suomeen yksityiskoneella sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Kone laskeutui Helsinki-Vantaan liikelentoterminaaliin noin kello yksi yöllä.

Pariisista Suomeen lentänyt Federer vaikutti kuitenkin virkeältä ja jaksoi vastailla jopa pilke silmäkulmassa esitettyihin kysymyksiin.

Olet huippu-urheilija ja elät hyvin kontrolloitua elämää. Kello on nyt yksi yöllä. Eikö sinun pitäisi olla jo nukkumassa?

- Kyllä pitäisi, mutta olen tottunut valvomaan ja se on ihan ok. Minulla on neljä pientä lasta ja he pitävät minua hereillä öisin Sitä paitsi tennispelaajat pelaavat monesti iltapelejä ja joutuvat matkustamaan öisin, joten menen usein myöhään nukkumaan ja nukun pitkään.

- Jos tulisit pyytämään haastattelua aikaisin aamulla, niin se ei taitaisi ihan helposti onnistua, veisteli huumorintajuinen Federer.

Nelinpelissä vastassa kovakuntoinen Teemu Selänne

Ennen illan pääottelua, jossa Federer kohtaa Niemisen, Areenassa nähdään varsin mielenkiintoinen nelinpeli, jossa on mukana kaksi ex-jääkiekkoilijaa. Federer on myös suuri jääkiekkofani ja se että hän pelaa nelinpelissä ruotsalaisen Peter Forsbergin parina Jarkko Niemistä ja Teemu Selännettä vastaan, saa maailmanlistan kakkosen hyrisemään innosta.

- Odotan todella Teemun kohtaamista. Hän on yksi suosikkipelaajistani ja olen seurannut hänen uraansa 90-luvulta lähtien.

Niemisen tennisuran jäähyväisottelutapahtuma "The Final Night", pelataan tänä iltana Helsingin Areenassa. Järjestäjien mukaan loppuunmyydyssä tapahtumassa on luvassa kaikenlaisia yllätyksiä.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat