Suora

  • DreamHack Open Fall 2020

Federer: Jarkko on ollut yksi parhaista ystävistäni kiertueella

Roger Federer ymmärtää ihmettelyn näytösottelun pelaamisesta keskellä kiireistä turnaustahtia. Sveitsiläisen mukaan Jarkko Niemisen uran päätöstapahtuma oli täydellinen tilanne tulla ensimmäistä kertaa Suomeen.

urheilu
Jarkko Nieminen ja Roger Federer
Lehtikuva

Roger Federer pelasi vielä viime viikolla Pariisissa Masters-turnauksessa ja edessä on ATP-kiertueen päättävä finaaliturnaus Lontoossa. Silti entinen maailmanykkönen saapui ensimmäistä kertaa Suomeen Jarkko Niemisen uran päätösiltaa varten.

Federer kohtaa Niemisen kaksinpelissä, jota edeltää nelinpeli. Federer pelaa parinaan komean NHL-uran tehnyt Peter Forsberg ja Nieminen virallisestikin suomalaiseksi kiekkolegendaksi korotetun Teemu Selänteen kanssa.

Mistä ihmeestä sveitsiläinen tennistähti löytää aikaa näytösottelulle Helsingissä?

- Ymmärrän, että joku voi ihmetellä, mitä teen täällä. Mutta juuri tällaista välillä kaipaa ja tämä tekee hyvä mielelle. Teemu ja Peter ovat täällä vain kaiken kukkuraksi, kyse on Jarkosta ja siitä, että kunnioitamme hänen hienoa uraansa, Federer kertoi maanantaisessa tiedotustilaisuudessa.

- Hän on ollut yksi parhaista ystävistäni kiertueella ja tunnemme toisemme 20 vuoden takaa. On hienoa olla ensimmäistä kertaa Helsingissä tällaista tapahtumaa varten.

Federerin mukaan kentällä otetaan tosissaan, vaikka kyse ei olekaan ranking-pisteistä tai suurtitteleistä.

- Voin olla erittäin tosissani ja silti pitää hauskaa. Yritän pelata hyvän pelin, sillä tiedän, että yleisö tulee paikalle katsomaan hyvää ottelua. Välillä voimme ottaa vähän rennommin ja pelata hauskempia pisteitä, mutta silti pelaamme tosissamme, sveitsiläinen muistuttaa.

- Nelinpelistä tulee todella vaikeaa. En ole koskaan pelannut neluria 20 000 ihmisen edessä sellaisen parin kanssa, jota en kunnolla tunne!

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat