1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Ruotsi ja Tanska hakevat EM-kisalippua – Zlatan pelaa Pariisin tapahtumista huolimatta

Ruotsi ja Tanska kohtaavat lauantai-iltana jalkapallon EM-jatkokarsintojen ensimmäisessä osaottelussa. Zlatan Ibrahimovic on Aftonbladetin tietojen mukaan avauskokoonpanossa hänen kotikaupunkinsa Pariisin järkyttävistä tapahtumista huolimatta.

Zlatan Ibrahimovic (arkistokuva). Kuva: EPA

Ruotsi kohtaa Tanskan jalkapallon EM-jatkokarsinnan ensimmäisessä osassa lauantai-iltana. Maajoukkueen päävalmentaja Erik Hamrén poikkesi ison ottelun alla normaaleista tavoistaan, sillä hän ilmoittaa avauskokoonpanonsa vasta 90 minuuttia ennen ottelun alkua.

Normaalisti Hamrén on ilmoittanut avauksen pelipäivänä lounasaikaan koko kuuden vuoden valmentajakautensa aikana. Näin oli tarkoitus tehdä myös nyt, mutta aamulla valmentaja päätti toisin.

Ruotsalaislehti Aftonbladet spekuloikin sillä, yrittääkö Hamrén hämätä tanskalaiskollegaansa Morten Olsenia vai onko avaukseen tiedossa jokin iso yllätys.

Pelaajille kokoonpanosta tiedotettiin normaalisti jo keskipäivällä, ja tähtipelaaja Zlatan Ibrahimovic on Aftonbladetin tietojen mukaan avauksessa.

Pariisilaisessa PSG:ssä pelaavan Zlatanin ajatukset lienevät vahvasti nykyisen kotikaupunkinsa järkyttävissä terrori-iskuissa, mutta hän ei kuitenkaan ole jättämässä näin tärkeää ottelua väliin.

Kaksiosaisen otteluparin toinen osa pelataan tiistaina Kööpenhaminassa, ja voittaja etenee ensi kesänä Ranskassa pelattaviin EM-kilpailuihin.

Ruotsille voi povata hankalaa iltaa, sillä se on voittanut vain yhden seitsemästä viimeisestä kohtaamisesta naapurimaataan vastaan.