Suora

  • Dota 2: The International
  • Sikiöseulonta
  • Elävä arkisto esittää
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastuksen joukkuekilpailu
  • Lentopallon EM, Serbia - Suomi

Tommi Mäkinen omillaan - Toyotan ralliauton rakentaminen Kölnissä lopetettiin

Toyota Motorsport GmbH (TMG) lakkauttaa rinnakkaisen ralliautoprojektinsa. Jatkossa vuoden 2017-mallista WRC-autoa rakentaa vain Tommi Mäkisen johtama Toyota GAZOO Racing.

urheilu
Tommi Mäkinen.
Pattitilanteessa. Tommi Mäkisen johdolla koottava Toyotan rallitiimi on kokenut jo tähän mennessä monta takaiskua.Miika Wuorela.

Budjetti TMG:n pitkään valmistelemalta projektilta vedettiin pois yllättäen. Japanissa sijaitsevan Toyotan emotehtaan saatua tietää asioiden todellisen tilan kahdesta erillisestä projektista, oli lakkautus vääjäämätön.

Rakentamallaan vuoden 2017 WRC-autolla TMG pääsee ajamaan vielä yhden testin, minkä jälkeen auto siirretään merkin omaan museoon.

Japanista, Toyotan emoyhtiön puolesta asiaa kommentoi mediayhteyksistä vastaava Tatsuo Horikawa, joka kieltää tapahtuneen.

- Huhu siitä, ettei TMG olisi enää mukana, on täysin väärä. He työskentelevät Tommin kanssa pääasiassa moottorin kehityksen parissa, kuten ovat jo tehneetkin. Tarkoituksemme on rakentaa vahva Toyota GAZOO Racing Tommi Mäkisen johdettavaksi, Horikawa kertoo Yle Urheilulle.

Mäkinen on ollut tyytymätön myös pelkkään moottoriyhteistyöhön TMG:n kanssa, ja tutkaillut mahdollisuutta tehdä yhteistyötä ranskalaisen Pipo Moteursin kanssa. Kyseinen virityspaja tekee kuitenkin jo yksinoikeudella Hyundain moottorit.

Tallipäällikkö Michel Nandan huomauttaa tilanteen olevan yksioikoinen Hyundain eduksi.

- Olen kuullut saman huhun siitä, että hän kyseli moottoria heiltä. Mutta se ei onnistu. Rallin MM-sarjassa he tekevät moottoreita ainoastaan meille, Nandan vahvistaa.

Tuoreella päätöksellä, jolla TMG:n rooli kadotetaan tyystin, on monenlaista vaikutusta rallipiireissä. Ei vähiten suomalaiskuljettajien kohtaloon.

Nuoren suomalaistähden, Teemu Sunisen jatkoon päätöksellä on vaikutusta erityisesti pidemmällä aikavälillä. Vielä ensi vuodeksi TMG:llä riittänee budjetti Sunisen ja ranskalaislupauksen Eric Camillin ajattamiseen, mutta vuosi 2017 on jo täysin hämärän peitossa.

Tiettävästi Mäkinen ei ole harkinnut Sunisen palkkaamista tiimiinsä.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat