Janne Ahonen: Hyviä ja tasaisia hyppyjä

Janne Ahonen arvioi hyppäävänsä aikaisempaa tasaisemmin. Ahosen hypyt ovat vaihdelleet laidasta laitaan, mutta nyt näyttää paremmalta.

urheilu
Janne Ahonen
Janne Ahosen hypyt kulkevat aikaisempaa varmemmin.EPA

Janne Ahonen sivelee keskittyneesti Lapin urheiluopistolla Rovaniemellä muhkeita Movember-viiksiään. Tuuli ja räntäsade ajoivat mäkihyppääjät harjoittelemaan sisätiloihin.

Ahonen korjaa hieman asentoaan ennen kuin hän ponnistaa tasajalkaa noin 70 sentin korkeudelle nostetun riman yli. Harjoitus toistetaan useaan kertaan, samalla kaavalla. Moninkertainen mäkiviikon voittaja on tyytyväinen kauden ensimmäisiin hyppyihin lumelta Rovaniemellä.

- Hyppymäärät ovat pysyneet samanlaisena, mitä aikuisena. Nyt on hyvä tuntuma. Yleensä muuta ensimmäinen treeni ovat olleet hankalia, mutta tällä kertaa ensimmäinen meni vähän ihmetellessä ja sen jälkeen kulki normaalisti.

Nopeaan tuntuman löytymiseen myös lumella on Ahosen mielestä syynsä. Aiemmin kesä ja talvikauden välissä oli muutaman viikon tauko, nyt ainoastaan muutama päivä. Hän hyppäsi vielä viime viikon lopulla muovilta ja tällä viikolla jo lumelta.

- Kyllä se on poikkeuksellista. Kesähypystä ei taida olla viikkoakaan, nyt on hypätty jo lumelta. Taukoa ei ole tullut oikeastaan ollenkaan, miettii Janne Ahonen Yle Urheilun haastattelussa.

Ahosta on vaivannut viime kausina epätasaisuus kilpailuissa, vain toinen hypyistä on ollut huippuhyppy. Se on syönyt välillä miestä. Kauden kynnyksellä ja varsinkin Rovaniemen lumileirillä tasaisuus on löytynyt.

- Tasaisemmaksi alkaa mennä, se on se hyvä asia. Kesälläkin treeniin tuli hyviä ja sitten huonoja hyppyjä, vaihtelut olivat aika suuria. Nyt näyttää, että hyvän ja huonon hypyn ero tasoittuu, toteaa Janne Ahonen.

Mäkimaajoukkue valmistautuu Rovaniemellä, hyvissä talviolosuhteissa alkavaan kauteen vielä alkuviikon. Maailmancup starttaa Klingenthalissa jo ensi viikonlopulla.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat