Suora

  • Mikä ihmeen lukukoira?
  • Närbild
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Risku jälleen SE-vauhdissa, Poutala kahdeksas 500 metrillä

Elina Risku luisteli jo toisen Suomen ennätyksen maailmacupin avausviikonlopussa ja 500 metrin uusi SE-aika kirjataan nyt lukemiin 38,70.

urheilu
Elina Risku
Elina RiskuEPA

Pikaluistelun maailmancupin avauskilpailut Calgaryssä päättyivät uusiin ennätyslukemiin. Miesten 500 metrin A-ryhmässä nähtiin uusi maailmanennätys 34,00, jonka luisteli Venäjän Pavel Kulizhnikov. Naisten B-ryhmässä Elina Risku kohensi Suomen ennätyksen aikaan 38,70.

- Eiliseen tapaan täytyy olla tyytyväinen, että tuli ennätys, mutta luistelullisesti samaa kuin eilinen ja perjantain 500 metriä. Horjumista, vaappumista ja kaiken näköistä muuta kuin mitä pitäisi olla, Risku huokaili.

- Lähtö lähti viivasta hyvin, mutta sitten katoaa.

Risku luisteli jo perjantain 500 metrillä lähelle Suomen ennätysä ja lauantaina 1000 metrin SE:n koheni uusiin lukemiin 1.18,19. Teknisesti suoritukset eivät kuitenkaan lämmittäneet 23-vuotiasta luistelijaa.

- Ensi viikolla Salt Lake Cityssä keskitytään muutamiin tekniikkajuttuihin oikein kunnolla ja pyritään sitä kautta löytämään tekniikka sille tasolle, mitä se oli, Risku suunnitteli.

"Toiseksi paras veto viimeiseen viiteen vuoteen"

Mika Poutala luisteli 500 metrin A-ryhmässä kahdeksanneksi ajalla 34,44. Vaikka aika jäi perjantain SE-ajasta liki kaksi kymmenystä, kilpailu oli lähellä erinomaista.

- Tämä oli toiseksi paras veto viimeiseen viiteen vuoteen, niin ei voi olla hirveän pettynyt, Poutala heitti.

- Tuntui tänään tosi hyvältä. Meni ihan mukavasti, tuli vain sellaisia pieniä virheitä vähän liikaa ja viimeinen kaarre ei ollut läheskään niin hyvä kuin perjantaina.

Poutalan maailmancupin avaus sujui mainiosti ja tulevana viikonloppuna hän luistelee sekä 500 metrillä että 1000 metrillä A-ryhmässä.

- Päällä on tällä hetkellä tosi kova innostus, viikonloppu meni kokonaisuudessaan paremmin kuin odotin. Uskon, että pystyn parantamaan edelleen ja Salt Lake Cityssä lähdetään jahtaamaan taas kärkikolmikkoa, Poutala intoili.

Miesten B-ryhmässä Pekka Koskela oli 15:s ajalla 35,07 ja Juho Vaittinen 23:s ajalla 35,93.

Suosittelemme

Tuoreimmat