Koe uusi yle.fi

Suora

  • NCAA koripalloa: Loyola Chicago - Nevada
  • NCAA koripalloa: Michigan - Texas A&M
  • NCAA koripalloa: NCAA Koripalloa: Kansas State - Kentucky
  • NCAA koripalloa: NCAA Koripalloa: Florida State - Gonzaga
  • Taitoluistelun MM: Jäätanssin lyhyttanssi

Legenda vaatii ensi kesän EM-kisojen siirtämistä: "Luuletko todella, että ihmiset menisivät Stade de Francelle?"

Ranskalainen jalkapallolegenda Just Fontaine on vahvasti sitä mieltä, ettei Ranska voi järjestää ensi kesän jalkapallon EM-kisoja suunnitellusti terrori-iskujen takia.

urheilu
Stade de France
Stade de France.EPA

Ranskalainen jalkapallolegenda Just Fontaine vaatii, että ensi kesän jalkapallon EM-kisat siirretään pois maasta Pariisin terrori-iskujen takia.

- Mikä tahansa muu maa voisi isännöidä kisoja, mutta me emme. Ranskan pitäisi luopua järjestelyistä, 82-vuotias Fontaine kertoi saksalaiselle Die Welt -lehdelle.

Fontainella on yhä hallussaan kaikkien aikojen maaliennätys yhdessä MM-turnauksessa, sillä hän laukoi 13 osumaa Ruotsin MM-kisoissa vuonna 1958.

- Pelkään, että tämän mustan perjantain tapahtumat voivat toistua. Emme voi taata tällaisissa tapahtumissa vaadittavaa turvallisuutta, Fontaine jatkoi.

- Se olisi vain yksinkertaisesti liian vaarallista. Luuletko todella, että ihmiset menisivät Stade de Francelle katsomaan otteluita?

Yksi perjantain järkyttävistä terrori-iskuista tehtiin juuri stadionin ulkopuolella, mutta pahempaankin oli mahdollisuudet, sillä terroristi yritti tulla sisään stadionille räjähdeliivi päällä.

10. kesäkuuta alkavien kisojen alkulohkot on määrä arpoa Pariisissa 12. joulukuuta. Kisojen järjestelytoimikunnan puhemies Jacques Lambert ehti jo ilmoittaa, että kisojen siirtämisellä toimittaisiin vain terroristien pillin mukaan.

Kisoja on tarkoitus pelata Stade de Francella ja yhdeksällä muulla stadionilla ympäri Ranskaa.

Lähteet: Guardian, Die Welt

Suosittelemme

Tuoreimmat