Suora

  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix
  • Elävä arkisto esittää
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix
  • Urheilukierros

SM-liigan sarjajumbo ei heitä kirvestä kaivoon - "Jätkät ovat tervepäisiä"

- Jokainen pelaaja haluaa kääntää laivan, ja kukaan heistä ei ole heittänyt kirvestä kaivoon, HPK:n Riku Hahl sanoo.

urheilu
Riku Hahl ja HPK:n logo
Riku Hahl Timo Leponiemi / Yle

Jokereissa neljä edelliskautta pelannut jääkiekkoilija Riku Hahl, 35, teki täksi kaudeksi paluun kasvattajaseuraansa Hämeenlinnan Pallokerhoon yhdentoista vuoden tauon jälkeen. Kokenut pelaaja halusi auttaa seuraansa, joka on antanut hänelle eväät jääkiekkoiluun.

Paljon puolustavana sentterinä pelannut Hahl kertoo tiedostaneensa, että viime vuodet eivät ole olleet helppoja Hämeenlinnassa. Tälläkin hetkellä joukkue majailee viimeisenä SM-liigassa, mutta vielä kurssia on mahdollista kääntää.

- Juttelin seurajohdon kanssa ja tiesin, mikä on tilanne. Ajattelin kuitenkin, että minusta voisi olla vähän apua niin, että HPK saataisiin parempaan kurssiin, Hahl taustoittaa tulonsa syitä.

Hän myös halusi palata takaisin Hämeenlinnaan.

- Mietin myös kaikkia muita vaihtoehtoja, ennen kuin tein sopimuksen. Vielä ei ole mennyt nappiin joukkueella ja itselläni, kun on ollut loukkaantumisia. Yritän kuitenkin päästä huippukuntoon, ja tämä kuuluu hommaan. Jos kaikki laivat kääntyisivät sormia napsauttamalla, tämä olisi helppoa, Hahl muistuttaa.

Hän myös tähdentää, että vaikeat hetket lisäävät pelaajien ja seuran nöyryyttä.

- Kun menee hyvin, silloin kannattaa nauttia, sillä mikään ei ole itsestäänselvää. Ikinä ei kuitenkaan kannata jäädä laakereille, sillä menestykseen ei ole oikotietä.

Toiveena on saada Hämeenlinnaan vanhaa positiivista henkeä

Hahl tuli Hämeenlinnaan isolla rahalla rakennetusta joukkueesta, Jokereista.

- Fakta on se, että meillä ei ole samanlaista miljoonabudjettia. Siinä on iso ero siihen, missä olen ollut viime vuosina. Hämeenlinnassa on kuitenkin paljon hyviä puolia ja myös huonoja, joita voidaan parantaa. HPK:n tulevaisuuden kannalta olisikin iso juttu, että tänne saataisiin palautettua vanhaa positiivista henkeä.

Hahl sanoo, että kaupungillakin olisi nykyistä kivempi kävellä, kun peli kulkisi paremmin.

- Kun peli ei kulje, siitä kuulee joka puolella. Ihmisillä on kuitenkin oikeus vaatia, kun he tulevat peleihin ja maksavat siitä. Ja kun peli kulkee, silloin tulee taputuksia, Hahl sanoo.

Hän huomauttaa, että positiivista henkeä on mahdollista saada lisää esimerkiksi nykyistä parempien tulosten kautta. Tämä syntyy päivittäisessä työnteossa.

- Yritän olla henkilökohtaisesti auttamassa nuoria kavereita, että pääsemme nostamaan arkista tekemisen laatua, mikä auttaa myös parempiin tuloksiin. Aina ei ole henkisesti helppoa, kun pelejä hävitään.

”Jokainen pelaaja haluaa kääntää laivan”

Vaikka HPK on tällä hetkellä sarjajumbona, Hahl on iloinen siitä, että kaikki jätkät, kuten hän itse sanoo, ovat äärimmäisen sitoutuneita.

- Jokainen pelaaja haluaa kääntää laivan, ja kukaan heistä ei ole heittänyt kirvestä kaivoon. Yritämmekin tehdä kaikki yhdessä asiat niin, että tulokset tulevat positiivisemmiksi pala kerrallaan. Toki tappiot syövät miehiä, mutta jätkät ovat tervepäisiä. Kaikki haluavat, että homma kääntyy, Hahl kiittelee.

Jo tänään tiistaina hämeenlinnalaisilla on mahdollisuus kääntää kurssia, kun HPK saa vastaansa alkukaudella sarjakärjessä keikkuneen kivenkovan Tapparan.

Hahl tietää, että tehtävä ei ole helppo, mutta hämeenlinnalaisilla on kaikki mahdollisuudet yllättää Tappara. Miehen puheille löytyy katetta, sillä HPK piti Tapparaa tiukasti pihdeissään Tampereella lokakuun alussa. Tuolloin Tappara vei pelin nimiinsä vain maalein 3-1.

- Varmasti sarjataulukon perusteella emme ole ennakkosuosikkeja, mutta pelasimme hyvän vieraspelin Hakametsässä. Yritämme saada isoa energiaa myös Kärppä-pelin kolmannesta erästä. Meinasimme päästä tasoihin, ja tuota positiivisuutta aiomme tuoda Hämeenlinnan tiistai-iltaan.

HPK hävisi sunnuntain pelin Kärpille kotonaan maalein 5-3.

HPK:lle jo pudotuspelipaikka olisi mestaruus

Mutta mikä olisi HPK:n mestaruus tällä kaudella? Hahl sanoo, että joukkue on tähdännyt jo kauden alusta asti pudotuspeleihin eli runkosarjassa kymmenen parhaan joukkoon. Kokenut pelaaja tietää, että tavoite on vielä mahdollista saavuttaa.

- Kärki menee menojaan, mutta hännillä ja keskiosissa on niin tasaista, että voittoputkien myötä voi tapahtua nopeastikin nousua, Hahl tietää.

Hänen mukaansa joukkue etenee kuitenkin peli kerrallaan.

- Työsarkaa on, mutta en kadu sekuntiakaan, että tulin Hämeenlinnaan. Tehtävänäni on pelata paremmin, että tulee parempia tuloksia.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat